Hava Durumu

Fatih Birol’un acı günü

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol’un babası Prof. Dr. Kemal Birol hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2016 21:44
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2016 21:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Fatih Birol’un acı günü
Birol’un yakınları tarafından yapılan açıklamada, merhumun cenaze merasiminin 31 Ocak Pazar günü, İstanbul Karacaahmet Şakirin Camii’nde ikindi namazına müteakip yapılacağı bildirildi. 

Uzun yıllar Baş Ekonomist olarak görev yaptığı dünyanın en önemli enerji kuruluşu olan Uluslararası Enerji Ajansı’nda geçtiğimiz yıl İcra Direktörlüğü görevine seçilen Fatih Birol, en son Japonya İmparatoru Akihito'nun prestijli 'Yükselen Güneş' ödülünü alırken, teşekkür konuşmasında ödülünü babası Prof. Dr. Kemal Birol’a ithaf etmişti. 

BABASINI ANLATMIŞTI

Koyu Galatasaraylı olmasıyla da tanınan Fatih Birol, geçtiğimiz yıl Güler Sabancı’nın onuruna verdiği resepsiyondaise babasından şöyle bahsetmişti: “Uluslararası Enerji Ajansı’nda herkes ne kadar koyu Galatasaraylı olduğumu biliyor. Şimdi soru şu: Ajansın renkleri acaba sarı-kırmızıya değişecek mi? Bu soru şu açıdan önemli: Orijinal renkleri sarı-lacivert. Ben uzun yıllardır sarı-lacivert bayrağın dalgalandığı yerde işe gidiyorum. Çok ciddi bir karar, karar vermiş değilim. Babam çok tutkulu bir Fenerbahçeli, o bakımdan karar vermek çok kolay olmayacak.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.