Hava Durumu

Fatih Terim: "Üzücü şeyler oldu"

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, EURO 2016'da Hırvatistan ile oynanacak maç öncesinde açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2016 20:01
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2016 20:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Fatih Terim: "Üzücü şeyler oldu"
"Tarihi, kültürü, sanatı ve edebiyatından sonra futbolu ülke markası halinde getirmiş ve bunu bize göstermiş olan Fransa'yı kutluyorum. Ülkem adına konukseverliklerinden adına teşekkür ediyorum. Gönül isterdi ki güvenlik konusunda daha rahat olsunlar, biz de rahat olalım ama ellerinden geleni yapıyorlar. Bunun için de teşekkür ediyorum. Organizasyonun sahibi UEFA'ya ayrıca teşekkür ediyorum. Her geçen turnuvada daha iyi etkinliklere imza atmaları daha güzel. Bu turnuvada beklentilerin üzerine çıkan UEFA'dan bir ricam daha olacak. Artık damarlarımızın içini gösteren bir teknoloji varken UEFA'nın teknolojik gelişmelerden daha çok yararlanması gerektiğini düşünüyorum. İnsan hatası payına yer vermeyecek teknolojik imkanların olacağına inanıyorum. Bir teşekkür de ülkemizin güzel insanlarına. İyi ki varsınız. Sizleri iyi temsil edebilmek için iyi çalıştığımıza ve elimizden geleni yapacağımıza inanıyoruz. Biz teşekkür de medyamıza ve sponsorlarımıza. biz özel teşekkür de bu turnuvaya katılma sürecinde emeği olan bütün futbolcularımıza. Kadro kısıtlaması nedeniyle aramızda olamayan ama ter akıtmış tüm evlatlarıma teşekkür ediyorum. Son olarak turnuvaya katılan tüm oyuncular ve hocalara başarılar diliyorum. Umarım EURO2016, hayali yeşil saha olan bürün oyunculara örnek olsun. Barış ve dostluk içinde geçsin."

'EMRE İÇİN BENİ UYARDILAR'

"Mart ayında yardımcılarım Emre Mor'u 'Hocam genç bir oyuncu var' şeklinde beni uyardılar. Seyrettik. Sıradan bir yetenek olmadığını söyledik. Ardından gidip izlettik. Son olarak Tuncay Şanlı'yı izlettik. Heyecanlanmasın diye habersiz izlettik. Bir keresinde ben gidecektim izlemeye haber vermiştik sakatlandı. Sıradan bir oyuncu olmadığını gördük. Maçlara davet ettik. Doğru teşhisler koyduk. Futbolu doğru oynamayı öğrenmesi gerekir. Fizik olarak da gelişince Avrupa ve dünya büyük bir oyuncu kazanmıştır. Borussia Dortmund'da çok doğru bir adrestir. Danimarka bana çok yabancı değil. Piontek'ten dolayı. Emre'yi Türkiye'ye kazandırdığımız için mutluyum."

'BİZ BU ÜLKENİN PARÇASIYIZ'

"Oyuncuların olan hadiselerle ilgili yaşanan hadiselerden etkilenmemesi mümkün değil. Hepimizi çok etkiliyor. Biz ve oyuncular bu ülkenin bir parçasıyız ancak şartlar ne olursa olsun futbolu o zihniyetteki kimseye teslim etmemeliyiz. Oyuncularımızın etkilendiği bir gerçek. İnşallah bir daha görmeyiz. Hiçbir yerde görmek istemediğimiz hadiseler bunlar."
"Son turnuva EURO2008'i iyi geçirmiştik. Çok küçük bir farkla finali kaçırmıştık. Benim başarı kriterim bu turnuvalarda bulunmak. Devamlı olan Türkiye en büyük başarıyı yakalamış demektir. Ondan sonra gruptan çıkmak, çeyrek final, yarı final ve finali oynamak söylenebilir. Bugünkü turnuva için bu gruptan çıkmak çok önemli bir başarıdır. Bu gruptan çıktıktan sonra Allah nasip ederse sorulara daha geniş daha rahat cevaplarız. Gruptan çıkmak zaten bu turnuvada önemli bir yere gittiğimizin mesajını vermek demektir."

"Hırvatistan, turnuvanın en önemli takımlarından biri. Çok büyük saygı duyuyoruz. Herkesin de bizim takımımıza saygı duymasını istiyoruz. Hırvat takımı her zaman iyi kadrolara sahipti ama bu sefer her mevkinin 2-3 oyuncusu hazır durumda. Hırvatistan bu gruptan çıkarsa önemli işlere imza atacaktır. İyi bir kadroları var, iyi futbolculardan kurulu bir takım. Rakibimize saygı duyuyoruz."

'RAPİKLERİMİZE BAKIYORUM...'

"Güzel bir jenerasyonu bir araya getirdiğimizi düşünüyorum. Yakalamadık, tek tek seçerek bir araya getirdik bu takımı. Brezilya maçından sonra yazılanları çizilenleri düşünürsek bu takımın buluşması kolay değil. Bir jenerasyon yakalanmaz, bir jenerasyon aranız bulunur. Emre Mor ilk 11'de oynarsa en genç takım biz oluruz. Birçok gencin bu platformlarda olmasını düşünüyorum. Avrupa şampiyonası ve Dünya kupası en büyük platformlar. Rakibin oyuncularını düşünürsek ilk başlarda bir bocalama bekliyorum. Birçok genç oyuncumuz tecrübelendi. Rakiplerimize bakıyorum bizim gibi sert rakiplerle oynayan olmadı. Maçın başında atmosferden etkilenebilirler ama 15 dakika sonra atarlar diye düşünüyorum."
"Maçın ilk 11'ini sabah açıkladım oyunculara. 24 saat önce takıma açıkladım. Bu raddeye gelmek önemli. Son maçlarda oynadığımız düzeni devam ettirmeye çalışacağız. Güzel bir takım oldu. Hangi tarafa geçecek olsak çok rahat geçebiliriz düşüncesindeyim. Klasik takımımız devam ediyor."

'ÜZERİMİZDE BASKI VAR'

"Hırvatistan ile Türkiye en çok karşılaşan iki takım. Burada nefes almadan Eylül'de bir daha karşılaşacağız. Daha çok maçlar olacak. Onlar bizi biz onları yeneceğiz. 2008 aklımızda değil. Bu arada Hırvatistan bizi geçti playoff'ta. Ben o zaman Galatasaray'ın başındaydım. Yarınki maçın keyfini sürmeliyiz. Rövanş olarak görmüyorum. Bu keyif her zaman gelmiyor. Esas kazanç burasıdır. 16 maçtır kaybetmeyen bir Türkiye var. Kaybettiği İngiltere maçında bile övgüler almış bir takımımız var. Futbol bu. Her şey olabilir. Hırvatistan ile çok karşılaşıyoruz ama rövanş değil. Baskı var mı? Var. Her ülke kendi takımını en iyi yerde görmek ister. Baskı herkeste var."

TERİM'DEN İSPANYOL BASININA ARDA SİTEMİ!

"Arda'nın daha çok süre almasını isterdik. Oynamazken bütün maçlarda oynattım ben. İkinci yarıda da bayağı bir süre aldı. Oynasaydı iyi olurdu. İspanyol basını kayıpları Arda'ya yüklemeseydi daha iyi olurdu. Arda bizim için önemli bir oyuncudur. İster oynasın Barcelona'da ister oynamasın. Bizim için önemli bir oyuncudur. Olabilir. bu sadece Luis Enrique'yi ilgilendirir. Bizim için bir sorun yok. Arda oynamasa burada bizim en önemli oyuncumuzdur. En önemli oyuncumuz olup olmadığını da hep beraber seyretme imkanımız olacak. Arda'yı başarılı bir transfer yapmış, dünyanın en büyük takımlarından birinde oynamış olarak görüyorum. Şampiyon olmuş, Kral Kupası'nı almış bir takımın parçası. Fiziksel eksikleri vardı ama ekibimiz onu iyi duruma getirdi. Arda benim altın kadromda."

'KAMPTA BAZI ÜZÜCÜ ŞEYLER OLUYOR'

"Biz oyuncularımızın kafasının rahat olması için ne lazımsa yapıyoruz. Ama kimsenin özel işlerine karışmayız. Transfer güzel bir şey. İstenmek güzel bir şey. Kendi kulübüyle konuşmasını yasaklayamayız. En kötü zamnada alıyoruz çünkü. Haziran Temmuz ayları. Ama yazılanlar, söylenenler çıkan hjaberler... Burada analiz yapacak olsak başka türlü konuşmam lazım. Milli takımdır, orada çok önemli bir şampiyoınaya gidiyoruar. Aman çozukjların morali bozulmasın diyeceğimize ne kadr aleyhine haberler varsa bu aya denk geldi. Özel hayattan bilmem ne karmasına kadar. Dünyanın gördüğü haberi biz yazmayalım mı? Yazmayın. Söylemeyin. 10-15 gün söylemeyin. Biz de açık istenen neyse, oyuncuların kafası rahat olsun diye yapıyoruz. Gökhan'ın mevzusu aylardır sürüyor. Bu konuda hassas davranan yok. Oyuncu yok, yönetici yok, başkan yok, gazeteci yok... Acıtıyoruz. Kampta bu hadiseden birkaç tane yaşadık. Devam da ediyor. Yaşadığım şeyi anlatıyorum ben. Bazı üzücü şeyler oluyor. Her şeyi bir tarafa bırakıp yarına hazırlamaya çalışıyorum oyuncuları."
Çin'den gelen bir gazetecinin Fatih Terim'e Burak Yılmaz'la ilgili soruya tecrübeli teknik adam; "Burak Yılmaz Çin'de çok fazla kalamadı. Birkaç hafta... Adaptasyonu olacaktır. Burak'ın kendi takımına ve Çin Futbolu'na faydalı olacağını düşünüyorum. Çin gibi büyük bir ülkenin futbola yatırım yapması güzel. Burak'ın Çin serüveni sakatlığına denk geldi. Hala iyileştirmeye çalışıyoruz. Çin'e Burak ve Ersan'dan sonra başka oyuncular da gidecek ve başarılı olacaktır. Burak çok önemli bir oyuncu. 18 içinde çok tehlikeli. Sağlam olduğu zaman daha da iyi olacaktır." şeklinde yanıtladı.
Fatih Terim'den önce Hakan Çalhanoğlu söz aldı. İşte Çalhanoğlu'nun açıklamaları;

İlk olarak söz alan Hakan Çalhanoğlu; "Herkes İspanya'yı tanıyor, biliyor. Büyük turnuvalara her zaman katılıyorlar. Avrupa şampiyonasına bütün ülkeler katıldı. İspanya favori olarak gözükebilir ama bu grupta hiçbir şey imkansız değil. Yarın çok önemli bir maç olacak. Yarınki maçı düşünüyoruz şu anda. Yarın 3 puanla sahadanayrılmak istiyoruz. Leverkusen'de de hem hem sol hem ortada oynuyorum. Her pozisyonda görevimi yapmaya çalışıyorum. Fatih Hocam beni bazen sağda bazen içeride oynatıyor. Bu onun kararıdır. Ben takımım için eniyi şekilde etkili olmak istiyorum. Buraya geldiğimde goller atmaya başladım. Sistem bana çok uygun. 

'OYUNUMUZDAN KEYİF ALIYORUZ'

Oyunumuzdan da keyif alıyoruz. Kendi yeteneğimizi ortaya koyduğumuzda çok zevk alıyoruz oyundan. 16 maçta 1 mağlubiyetimiz var. Bu büyük bir başarı. Takımda genç ve tecrübeli oyuncular var. İyi anlaşıyoruz. İnşallah yarın bunu Hırvatlar'a karşı gösteririz. Ben iyi  bir futbolcu olmak için çok çalışıyorum. Çalışarak her şey oluyor. Bunu hocam daha iyi bilir. Elimden geleni yaparak kendi yeteneğimi göstermek istiyorum. Ben kendimi çok hazır hissediyorum. Şans bulduğum zaman elimden geleni yapmak istiyorum. Maçın başında %100 konsantre olmalıyız. Her adımımız çok önemli. Bir adım geç kalsak tehlike olabilir. Eminim ki takım olarak bu maça çok hazır olacağız. Hırvatistan'ın da tecrübeli oyuncuları var ama biz kendi oyunumuzu oynarsak fırsat bulacağımızı düşünüyorum." dedi.

'EMRE ÇOK YETENEKLİ'

Alman bir gazeteciden gelen Emre Mor sorusunu yanıtlayan Hakan; "Emre çok büyük yetenekte bir oyuncu. Çok da genç bir oyuncu. Yeteneğini her zaman ortaya koyuyor ama daha çok şey öğrenmesi lazım. Ben de çok şey öğrendim. Bunları öğrendikten sonra ileride çok büyük bir oyuncu olabilir." diye konuştu.

Hırvat bir gazetecinin 'Hırvatlar en tehlikeli oyuncu olarak seni görüyor. Sen ne düşünüyorsun?' şeklindeki sorusuna Hakan: "Takımımız çok güçlü. Bunu duymak güzel ama biz sahaya takım olarak çıkıyoruz. Kendimizi düşünerek değil takım olarak iyi oynayıp mücadele edersek 3 puanla ayrılabiliriz diye düşünüyorum." dedi. (Sporx)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.