Hava Durumu

FBI'ın aradığı Picasso tablosu İstanbul'da ele geçirildi

Dünyaca ünlü İspanyol ressam Pablo Picasso'nun "Nude Dressing Her Hair" adlı tablosunu 8 milyon dolara satmaya çalışan 2 kişiyi İstanbul'da yakaladı.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2016 07:36
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2016 07:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
FBI'ın aradığı Picasso tablosu İstanbul'da ele geçirildi
Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Bakırköy'de düzenledikleri bir operasyonda İspanyol ressam Pablo Picasso'nun "Nude Dressing Her Hair" adlı tablosunu satmaya çalışan 2 kişiyi yakaladı. Tablo sahte olup olmadığının tespiti için Mimar Sinan Üniversitesi'ne gönderildi.

PİCASSO TABLOSU SATIŞA ÇIKARILDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine İspanyol ressam Pablo Picasso'nun bir tablosunun satışa çıkartıldığı yönünde haber geldi. Polis ekipleri ihbarı değerlendirerek şüpheli A.O.(66) ve M.E.O.(28)'yu belirleyerek teknik ve fiziki takip ile izlemeye başladı.

\"\"
Tablonun arkasında İngilizce bir mesaj yer alıyor.

8 MİLYON DOLARA SATMAK İSTEDİLER

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri şüphelilerle buluşarak İspanyol ressam Pablo Picasso'nun "Nude Dressing Her Hair" adlı eserini 8 milyon dolara satın almak için anlaştı. Anlaşma yerine gelen şüpheli A.O. ve M.E.O. polis ekipleri tarafından yanlarında getirdikleri eser ile yakalanarak gözaltına alındı.

\"\"
Tablonun arkasında üzerinde New York yazılı adres kağıdı var.

TABLO MİMAR SİNAN ÜNİVERSİTESİ'NE GÖNDERİLDİ

Sağlık kontrolünden geçirilen 2 şüpheli sorgulanmak için Vatan Caddesi'nde bulunan Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Arka tarafında çeşitli mühürler bulunan tablonun sahte olup olmadığının tespit edilmesi için Mimar Sinan Üniversitesi'ne gönderildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

\"\"
Nude Dressing Her Hair isimli tablonun orjinali

25 Ekim 1881 - 8 Nisan 1973 yıllarında yaşamış olan Pablo Picasso'nun tam adı Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Ruiz y Picasso şeklinde dedir. İspanyol ressam ve heykeltıraş olan sanatçı, 20. yüzyılda yeni sanat akımlarının çıkışını tetikleyen 1. ve 2. Dünya Savaşlarına Avrupa'da tanıklık etmiştir. Döneminin sanatını en iyi bilinen isimlerindendir. Sanatçı arkadaşı Georges Braque ile birlikte kübizm akımının temelini atmıştır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.