Hava Durumu

FBI'la Apple arasındaki 'şifre savaşı' sona erdi

FBI ile Amerikalı teknoloji devi Apple arasındaki "şifre savaşı" sona erdi. FBI, bir teröriste ait iPhone'un şifresinin Apple'ın yardımı olmadan kırıldığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2016 08:37
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2016 08:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
FBI'la Apple arasındaki 'şifre savaşı' sona erdi
Aralık 2015'te ABD'nin San Bernardino kentinde terör saldırısı düzenleyen Seyid Rıdvan Faruk'a ait  iPhone'un şifresinin kırılmasıyla ilgili yardım talep ettiği  Apple'dan olumsuz yanıt alan FBI, söz konusu  iPhone'un şifresinin  Apple'ın yardımı olmadan kırıldığını duyurdu.

"VERİLERE BAŞARILI ŞEKİLDE ULAŞILDI"

ABD  Adalet Bakanlığı, pazartesi günü  Kaliforniya eyaletindeki federal mahkemeye sunduğu dilekçede, "ABD hükümeti, Faruk'un  iPhone'undaki verilere başarılı bir şekilde ulaşmıştır. Bu nedenle  Apple'ın yardımına artık ihtiyaç duymamaktadır" ifadesini kullandı.

Bakanlık Sözcüsü Melanie Newman da yaptığı yazılı açıklamada, şu anda FBI'ın, söz konusu  iPhone'daki bilgileri yürütülen soruşturma kapsamında değerlendirdiğini bildirdi.

Newman, ulusal güvenlik ve kamu asayişini korumak için emniyet yetkililerinin önemli dijital bilgilere erişebilmesi hususunun, ABD hükümeti için bir öncelik olarak kalmaya devam edeceğinin altını çizdi.

DURUŞMA 5 NİSAN'A ERTELENDİ

FBI, cuma günü, ABD hükümetiyle ilgisi olmayan ve ismini açıklamadığı bir kaynaktan söz konusu  iPhone'un şifresinin kırılması hakkında yardım teklifi aldığı gerekçesiyle  Apple'la olan duruşmanın  5 Nisan'a ertelenmesini talep etmişti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.