Hava Durumu

Feci kazada hayatını kaybeden Bursalı kadın mühendis dualarla anıldı

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi kadın üyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yaşamını yitiren inşaat mühendisi İlkcan Asena Çerçi'yi (25) andı.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2018 17:01
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2018 17:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Feci kazada hayatını kaybeden Bursalı kadın mühendis dualarla anıldı

İMO Bursa Şube tarafından düzenlenen Kadınlar Günü Dayanışma Yemeği, geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitiren inşaat mühendisi İlkcan Asena Çerçi anısına gerçekleştirildi. Kadınlar Günü nedeniyle bir araya gelen inşaat mühendisi kadınlar, Çerçi'nin üzüntüsünü yaşayarak buruk bir gece geçirdi.

Gecede konuşma yapan İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Ayşe Asena Dişbudak, "Çok kısa bir süre önce tanıma şansına sahip olduğum, hayat dolu İlkcan Asena Çerçi kardeşimin yaşama gözlerini yummasının üzüntüsünü yaşıyoruz" diyerek sözlerine başladı. Ölüm üzerine söylenecek çok sözün olmadığını belirten Dişbudak, taze bir tomurcuğun yitirilmesinin derin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Çerçi'nin mesleğini çok sevdiğini ve en büyük dileğinin kendi bürosunu açmak olduğunu anlatan Dişbudak, Çerçi'ye Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi. Kadınlar Günü'nü kutlama değil Çerçi'yi anma gecesi olarak gerçekleştirdiklerini ifade eden İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Ayşe Asena Dişbudak, gece için hazırladığı konuşmasında 'Adam olmadan önce insan olabilmenin en temel unsurudur kadın, çoğu zaman değil her zaman can damarıdır hayatın' sözünü hatırlatarak şunları kaydetti:

"Yani sevgili kadınlar bizlere düşen yük her zamankinden daha ağır. Sadece kendi ayaklarımız üzerinde durmak yetmez. Ayakları sağlam yere basan, ahlaklı, vicdanlı, onurlu, vatanına, milletine, bayrağına bağlı çocuklar yetiştirmek zorundayız. Sadece yaptığımız işin en iyisini yapmak yetmez. Üreten, düşünen, okuyan, sorgulayan, hakka uygun, adaletli, paylaşımcı olmak zorundayız. Sadece bakımlı olmak yetmez. Çevremizi, doğamızı, doğal kaynaklarımızı koruyup emanetimizi gelecek nesillerimize aktarmak zorundayız. Sadece güzel olmak yetmez. Daha çok güzellikleri görmeye, olumlu düşünmeye, tüm zorlukların üstesinden gelmeye yardımcı olacak büyük kalbimizle dolu dolu sevgi üretmeye çalışmak zorundayız. Yükümüz gerçekten çok ağır sevgili kadınlar. Bir de bu kadar yükün altında inşaat mühendisi olmak var. Biz orada da en iyisi olmak zorundayız. Sadece depreme dayanıklı projeler üretmek yetmez. O topuklu ayakkabılarla çamurlu şantiyelere de gireriz, bürokrasinin ve politikanın göbeğine de..."

İMO Bursa Şubesi'ne üye 493 kadın inşaat mühendisi bulunduğunu kaydeden Dişbudak, kadın inşaat mühendislerini meslekte ve Oda'da daha aktif olmaya davet etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.