Hava Durumu

Fed ile ilgili faiz tahmini

St Louis Fed Başkanı James Bullard, Fed'in faiz indirebileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2019 09:51
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2019 09:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Fed ile ilgili faiz tahmini

St Louis Fed Başkanı James Bullard, ABD'de enflasyonun zayıf seyretmesi halinde, ekonomik büyüme gücünü korusa bile merkez bankasının faizleri
indirebileceğini söyledi.

Fed son olarak Mayıs ayı başındaki toplantısında faizleri sabit tutmuş, Fed Başkanı Jerome Powell faizlerin ne indirilmesi ne de artırılması için ikna edici şartlar bulunmadığını söylemişti.

Bullard, bugün Hong Kong'da yaptığı konuşmada ise, "Reel ekonomide görece iyi performansa rağmen politika faizinde aşağı yönlü bir ayarlama FOMC'nin enflasyon hedefinin kredibilitesini korumasına yardımcı olabilir" dedi.

Bullard, "Enflasyon verileri hayal kırıklığı yaratmaya devam ederse faizlerde bu şekilde bir adım atılması daha çekici hale gelebilir" dedi.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasını belirleyen Açık Piyasa Kurulu'da (FOMC) oy hakkı bulunan Bullard ve Chicago Fed Başkanı Charles Evans, son günlerde merkez bankasının enflasyon hedefini yakalayamaması hakkındaki endişelerini dile getiriyorlar. Bullard son olarak Çarşamba günü enflasyonun 2019'da da hedefi "alt taraftan kaçırması"nın olası göründüğünü ifade etmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.