Hava Durumu

'Fed'in faiz artış hızı açık kanıtlara dayanmalı'

IMF Başkanı Lagarde, "Faiz artış hızının, Fed’in vurgu yaptığı gibi kademeli olması ve ücret ve fiyatların yükseldiğine yönelik açık kanıtlara dayanması gerektiğine katılıyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2016 09:11
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2016 09:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Fed'in faiz artış hızı açık kanıtlara dayanmalı'
Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, ABD Merkez Bankasının (Fed) gelecek faiz artırımlarının, ülkedeki ücret ve fiyatların yükseldiğini gösteren açık kanıtlara dayanması gerektiğini söyledi.

Lagarde, Fransa Merkez Bankası tarafından Paris’te düzenlenen konferansta küresel ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Dünya nüfusunun yüzde 85’ini ve küresel ekonominin yüzde 60’ını oluşturan gelişen ülkelerin son yıllarda yavaşlamaya başladığını dile getiren Lagarde, ‘‘Mevcut tahminlerimize göre, gelişen ekonomiler gelişmiş ülkelerin gelir seviyesine 10 sene önceki beklentilerimizden daha yavaş hızda ulaşabilecek. Bu endişe verici bir durum’’ diye konuştu. 
IMF, yaklaşık 10 yıl önce gelişen ülkelerin gelişmiş ülkeleri 36 yıl içinde yakalayacağını öngören araştırmalara imza atmıştı.

Lagarde, Fed’in ilk faiz artışının pürüzsüz şekilde gerçekleştirildiğini, bunda açık iletişimin önemli rol oynadığını dile getirdi.

Bununla birlikte, normalleşme hızının gelecek için kritik olduğunu belirten Lagarde, ‘‘Faiz artış hızının Fed’in vurgu yaptığı gibi kademeli olması ve ücret ve fiyatların yükseldiğine yönelik açık kanıtlara dayanması gerektiğine katılıyorum’’ diye konuştu. 

IMF Başkanı, Fed’in faiz artışının gelişen ekonomileri nasıl etkileyeceğine de değinirken, özellikle dolardaki güçlenme ve kurdaki dalgalanmaların bu ülkeleri olumsuz etkileyebileceğini sözlerine ekledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.