Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FED kararı sonrası dolar yükseldi!

ABD Merkez Bankası FED'in 25 baz puan faiz indirmesinin ardından 5.66 seviyelerinde işlem gören Dolar/TL 5.6950'ye yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2019 23:41
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2019 23:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
FED kararı sonrası dolar yükseldi!

Dün güne 5.73'lerden başlayıp Suudi Arabistan'ın petrol üretiminin kısa sürede normale döneceği açıklamasıyla düşüşe geçen dolar bu akşam 5.66'nın altına geriledi. ABD Merkez Bankası FED'in 25 baz puan faiz indirmesi sonrası ise 5.66'dan işlem gören Dolar/TL 5.6950'ye yükseldi.

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) Eylül toplantısında beklentiye paralel olarak 25 bp faiz indirimine gitti. Böylece Fed fonlama faizi yüzde 1.75 - 2.00 aralığına indi.

BEKLENTİ 1.80 ORANIYDI

Rezerv fazlasına uygulanan faiz oranı (OIER) yüzde 2.10'dan oy birliğiyle yüzde 1.80'e indirildi. Beklenti yüzde 1.80 idi.

FED BAŞKANI POWELL'DAN FAİZ İNDİRİMİ AÇIKLAMASI

FED'in politika faizini 25 baz puan düşürerek yüzde 1,75 - 2,00 aralığına çekmesinin ardından basın toplantısına katılan Powell, "Eğer ekonomi terse dönerse daha geniş çaplı bir faiz indirim dizisi uygun olabilir." dedi.

Faiz oranlarının düşürülmesinin ekonominin gücünün korunması ve risklere karşı güvence yaratılması amacıyla uygulandığının altını çizen Powell, ekonominin temel görümünün olumlu, istihdam piyasasının ise güçlü olduğunu kaydetti. Powell, bu hafta piyasalarda finansman baskısının yükseldiğini belirterek, faiz oranlarının uygun aralıkta tutulması için gerekli operasyonların uygulanmasına devam edileceğini bildirdi.

Para poltikasında önceden belirlenmiş bir istikametinin bulunmadığını söyleyen Powell, "FED'in bundan sonra faizlere ilişkin ne yapacağı gelecek verilere bağlı olacak." diye konuştu. Komite üyeleri arasında görüş ayrılıklarının bulunduğu yönündeki soruya ise Powell "FED yetkilileri için bu, zorlu bir muhakeme zamanı." karşılığını verdi.

ABD ekonomisini ılımlı hızda büyümeye devam etmesinin beklendiğinin altını çizen Powell, ticaretteki belirsizlikler büyümedeki yavaşlamanın nedeni olduğunu vurguladı. FED bugün yaptığı açıklamayla politika faizini 25 baz puan indirilerek yüzde 1,75 - 2,00 aralığına çekti. Politika faiz oranının indirilmesi kararının 3'e karşı 7 oyla alındığı kaydedildi. FED, 31 Temmuz tarihinde de politika faiz oranını 25 baz puan indirerek yüzde 2,00 - 2,25 aralığına çekme kararı almıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.