Hava Durumu

FED kararı sonrası dolardan ilk tepki!

Fed, Haziran ayı toplantısında para politikasında değişikliğe gitmezken, faiz artışının zamanlaması konusunda da net bir sinyal vermekten kaçındı. Dolar güne hafif yükselişle başladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2016 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2016 09:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
FED kararı sonrası dolardan ilk tepki!
2016'da bir faiz artışı olacağını düşünen Fed ( Amerika Merkez Bankası) yetkililerinin sayısı artarken, genele bakıldığında yetkililerin 2016'da iki faiz artışı bekledikleri görüldü. Fed'in faiz kararı sonrasında gelişmekte olan piyasalarda Brexit endişesi ile tepkinin sınırlı kaldığı görüldü.

BIST 100 endeksi ise güne yüzde 0,48 düşüşle 75 bin 870 puandan başladı. 

ALTIN YÜKSELİŞTE

Fed'in faiz kararı sonrası altın 1.300 dolar seviyesini aştı. Fed'in para politikasında değişiklik yapmaması ve yaklaşan Brexit oylamasının da etkisiyle altın fiyatlarında yukarı yönlü bir seyir görülüyor. 

Altın fiyatları, artan ekonomik ve siyasi risklerin yatırımcıları güvenli varlıklara yöneltmesiyle birlikte bu yıl yüzde 22 değer kazandı.

Faiz veya temettü getirisi olmayan altının fiyatı faizlerdeki değişime göre yön belirliyor. Spot altının ons fiyatı 1,301.4 dolar ile 3 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyeyi gördükten sonra 1,300.2 dolara gerilemesine karşılık ABD piyasalarının kapanışına göre yüzde 0.7 artıda bulunuyor.

PETROL

Petrol fiyatları, ABD stoklarındaki düşüşün küresel arz fazlasıyla dengeleneceği beklentileri ile düşüşünü altıncı güne taşıdı.

New York'ta önceki 5 seansta yüzde 6,3 gerileyen vadeliler yüzde 1,4 geriledi. Batı Teksas türü ham petrol kontratı 66 sent düşüşle 47,35 dolara kadar düştü. Brent petrol ise 49 dolar altındaki seviyelerden işlem görmeye devam etti. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.