Hava Durumu

FED merakla beklenen kararını açıkladı

Fed politika yapıcıları politika yapıcıları politika faizini değiştirmedi ve hızlanan enflasyon ortamında borçlanma maliyetlerinin artırılması için zeminin güçlendiğini kaydederek, gelecek ayki toplantıda faiz artırımı beklentilerinin kuvvetlenmesine neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2016 21:07
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2016 21:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
FED merakla beklenen kararını açıkladı
Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), Washington'da gerçekleştirdiği, iki gün süren ve bugünsona eren toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Komite, FEDeral fonları faizinde (gösterge faiz) bir artış için zeminin güçlenmeye devam ettiği değerlendirmesinde bulundu, ancak, şu an için, hedeflere doğru devam eden ilerlemeye yönelik daha fazla işaret görmekiçin biraz daha bekleme kararı aldı" dedi.

Fed yetkilileri açıklamada, enflasyonun yüzde 2 olan hedeflerine doğru hareket ettiği konusunda artan güvenlerine de yer verdi. ABD Merkez Bankası, açıklamasında, fiyat artışlarının hızının bu yılın başından bu yana arttığını ve enflasyona ilişkin piyasa bazlı göstergelerin yukarı yönde hareket ettiğini belirtti. Komite ayrıca, geçen açıklamasındaki, enflasyonun muhtemelen "kısa vadede düşük kalacağı" şeklindeki söylemine bu açıklamasında yer vermedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.