Hava Durumu

Fed'ten beklenen kritik açıklama geldi

ABD Merkez Bankası, politika faiz oranını beklendiği gibi sabit tuttu ancak bir sonraki faiz artışının zamanlamasına yönelik açık bir sinyal vermedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2016 22:04
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 22:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Fed'ten beklenen kritik açıklama geldi
Fed’in para politikalarını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) iki günlük nisan toplantısı sona erdi.
Toplantının ardından yayınlanan karar metnine göre, FOMC üyeleri, gösterge faiz oranını yüzde 0,25-0,50 aralığında sabit tutma kararını 1'e karşı 9 oyla aldı.

Kansas City Fed Başkanı Esther George'un bir önceki toplantıda olduğu gibi muhalif tarafta yer aldığı belirtildi.
İş gücü piyasası iyileşti

FOMC'nin karar metninde, "FOMC’nin mart toplantısından bu yana alınan veriler, iş gücü piyasasının yavaşlayan ekonomik aktiviteye rağmen daha iyileştiğine işaret ediyor. Hane halkı harcamaları reel gelirler ve tüketici güveninin artmasına karşın zayıfladı. Yıl başından bu yana, konut sektörü iyileşirken, sabit yatırımlar ve net ihracat zayıf kalmaya devam etti" değerlendirmelerine yer verildi.

Öte yandan, enflasyonun kısmen enerji fiyatlarındaki düşüş nedeniyle Fed'in yüzde 2 hedefinin altında seyretmeyi sürdürdüğü kaydedilen metinde, enflasyon beklentilerinin de düşük kaldığına işaret edildi. 

FOMC karar metninde, ekonomiye yönelik risklere değinilmemesi, Fed'in gelecek faiz artırımlarının zamanlaması konusunda sessiz kalmayı tercih ettiği şeklinde yorumlandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.