Hava Durumu

Federasyonda yoğun gün

TFF ilk olarak 2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak Katar ile işbirliği anlaşması yaptığını açıklarken, ardından da Futbol Disiplin Talimatları'nın 97/3 maddesinin değiştiğini bildirdi. Son olarak da kupa finalinin gününe ayar çekildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2018 07:28
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2018 07:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Federasyonda yoğun gün

KATAR'LA İŞBİRLİĞİ

Türkiye Futbol Federasyonu dün oldukça yoğun bir gün geçirdi. TFF ilk olarak FIFA 2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak Katar Futbol Federasyonu ile işbirliği anlaşması imzaladı. Federasyonun Riva'da bulunan idari merkezinde gerçekleşen törende TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile Katar Futbol Federasyonu Başkanı Sheikh Hamad Bin Khalifa Al Thani işbirliği anlaşmasına imza attı. Anlaşmanın ardından karşılıklı hediye takdimi yapılırken, Katar heyeti TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde incelemelerde bulundu. İşbirliği anlaşmasına göre; futbolu kapsayan tüm konularda iki ülke federasyonu ortak çalışma yapacak.

YILDIRIM DEĞİŞİKLİK

Bu gelişmenin ardından ise Türkiye Futbol Federasyonu dün futbol disiplin talimatlarında yıldırım bir kararla değişikliğe gitti. TFF'den yapılan açıklamaya göre 97/3 madde, "Kulüp başkanlarının hak mahrumiyeti cezaları; Play-Off Finali, Türkiye Kupası Finali, Süper Kupa müsabakası veya kupa seremonisinin gerçekleştirileceği müsabakanın oynandığını güne denk gelmesi halinde müsabaka günü infaz edilmez" olarak değiştirildi. Böylelikle Akhisarspor veya Fenerbahçe başkanları önümüzdeki günlerde bir ceza alsalar dahi, 10 Mayıs 2018 Perşembe günü Diyarbakır Stadyumu'ndaki Türkiye Kupası final maçında cezalı olmayacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.