Hava Durumu

Felçli şahıs cezaevinde

Gaziantep'in Nizip ilçesinde 10 yıl önce meydana gelen kazada 1 kişinin ölümüne yol açmaktan yargılanan ve kendisi de aynı kazada sakat kalan şahıs, 2 yıl 1 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2012 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2012 10:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Felçli şahıs cezaevinde
Cezası kesinleşen şahıs, evine gelen polisler tarafından tekerlekli sandalye ile cezaevine götürüldü.

Nizip'te kamyon şoförlüğü yapan 3 çocuk babası Abdullah Dikilitaş (42), 2002 yılında bir yakını ile birlikte kamyonla İzmir'e gitmek üzere yola çıktı. İzmir'in Kemalpaşa ilçesi yakınlarında Abdullah Dikilitaş idaresindeki kamyon, şarampole yuvarlandı. Kazada yakını hayatını kaybederken, sürücü Dikilitaş ise ağır yaralandı. Kazadan sonra 17 gün tedavi gördüğü İzmir Devlet Hastanesi'nden Gaziantep Dr. Ersin Özdemir Hastanesi'ne sevk edilen Dikilataş, 2 ay tedavi gördükten sonra buradan da rapor için Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne gönderildi. Yapılan incelemede Dikilitaş'ın yarım felç geçirdiği tespit edildi ve yüzde 94 çalışamaz raporu verildi.

Yatağa mahkum olup yaşamını tekerlekli sandalyede sürdüren ve yakınlarının yardımı ile ailesinin geçimini sağlayan Abdullah Dikilitaş, hakkında İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada tutuksuz olarak yargılandı. Duruşmalardan birine katılamayan Dikilitaş, 2 yıl 1 gün hapis cezasına çarptırıldı. Karara tepki gösteren Dikilitaş'ın yakınlarından bazıları fenalık geçirdi. Tekerlekli sandalye ile birlikte polis otosuna bindirilen Dikilitaş, sağlık kontrolü için Nizip Devlet Hastanesi'ne, ardından Nizip Adliyesi'ne götürüldü. Dikilitaş, işlemlerinin ardından Nizip Kapalı Cezaevi'ne götürüldü.

Verilen karara tepki gösteren Dikilitaş, ''Ben zaten geçirdiğim trafik kazası nedeniyle felç geçirdim. Şuan ayaklarım üzerinde duramıyorum, durumum çok kötü, Bana ailem bakıyor. Kendi başıma hiçbir ihtiyacımı karşılayamıyorum. Onun için cezaevinde ne yapacağımı ve nasıl ihtiyaçlarımı karşılayacağımı bilmiyorum. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak başta Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül olmak üzere bana yardım edecek feryadımı duyacak herkesten yardım istiyorum'' dedi.





Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.