Hava Durumu

Fethiye açıklarında 'tekne battı' ihbarı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde batan teknede Sabancı Üniversitesi Sualtı Sporları ve Araştırmaları Kulübü öğrencisi 71 öğrenci ile teknedeki 6 mürettebat film gibi bir operasyonla kurtarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2018 12:49
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2018 12:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Fethiye açıklarında 'tekne battı' ihbarı

Muğla'nın Fethiye ilçesi açıklarında bir teknenin battığı ihbarı üzerine bölgeye Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı unsurları gönderildi. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner bizzat kurtarma botunda çalışmalara katıldı.

Gemiciler Koyu Kayaköy açıklarında bir teknenin battığı ihbarı üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı harekete geçti. Sahil Güvenlik Komutanlığının deniz ve hava araçları ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait 2 hücumbot ve bir helikopter, ihbarın ardından bölgeye sevk edildi.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde öğlen saatlerinde batan teknede Sabancı ÜniversitesiSualtı Sporları ve Araştırmaları Kulübü (SUSS) öğrencisi 71 öğrenci ile teknedeki 6 kişilik mürettebat ile toplam 78 kişinin bulunduğu belirtildi.

KAYMAKAM DA KURTARMA BOTUNDA

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada can kaybı ve yaralı bulunmadığını ve kendisinin de botla birlikte kurtarma çalışmalarında olduğunu kaydetti.

Şahiner şunları söyledi: "70-75 civarında dalgıcın dalış yaptığı bir tekne batıyor. Biz de şu an kurtarma botundayız. Deniz oldukça dalgalı. İlk belirlemelere göre batma nedeni hava şartları. Herhangi bir kayıp ya da yaralı yok. Tekne batınca en yakın karaya çıkmışlar ancak hava şartları nedeniyle büyük bot yanaşamadığı için daha küçük botlarla gruplar halinde alınıyorlar" dedi.

KAZAZEDELER SAHİLE GETİRİLDİLER

Sahil Güvenlik ekipleri tarafından film gibi bir operasyonla kurtarılan öğrenciler Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı botlarla sahile getirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.