Hava Durumu

Fethullah Gülen hakkında flaş açıklama! Teslim edebiliriz

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Fetullah Gülen'in iadesiyle ilgili olarak, "Bizim hukuk uzmanlarımız şu anda Türk meslektaşlarıyla birlikte çalışıyorlar. Onlar delilleri inceliyorlar. Amerikan mahkemelerine bu belgelerin takdim edilmesi lazım. Bu şekilde Gülen’i teslim edebiliriz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2016 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2016 16:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Fethullah Gülen hakkında flaş açıklama! Teslim edebiliriz
ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Başbakan Binali Yıldırım ortak basın toplantısı düzenledi.

Biden'ın konuşmasından satırbaşları: 

"ABD hiçbir zaman olan bitenden haberdar olmamıştır. Bizim önceden bir bilgimiz yoktur. Desteklemedik. ABD darbe girişiminden dolayı üzgündür ve bunu nefretle karşılamaktadır. Türkiye'nin ABD'den daha iyi dostu yoktur. ABD darbe girişimini desteklemedi, kınadı."

"ABD, 15 Temmuz'da darbe girişimini derhal kınadı, Obama Türk hükümetine destek bildiren ilk devlet başkanlarından biriydi."

"Sadece meclis değil, bütün Türk halkı yaralanma duygusunu yüreğinde hissetti. Bütün dünya bunu seyrederken, Cumhurbaşkanı'nın cesaretini gördük. Türkiye Cumhurbaşkanı'nın telefon kaydını duyduk o gece. ABD olanlardan çok üzgündür. Türk halkının cesaretine hayran kaldık."

"Temel demokratik prensipleri paylaşıyoruz. Halk tankların üzerine çıkarak demokrasiyi korumaya çalıştı. Sokaklara dökülerek demokrasinizi yeniden kazandınız."

"Sizin, hükümetimizin ve Türk halkının onun hakkında yoğun hisseleri var. Biz işbirliği yapıyoruz. Bizim hukuk uzmanlarımız şu anda Türk meslektaşları ile birlikte çalışıyor. Delilleri inceliyorlar. ABD mahkemelerine bu delillerin ulaşması lazım. Bizim yasalarımıza göre bu belgelerin ulaşması lazım. Bu şekilde Gülen'i iade edebiliriz" 

"Bizim hiçbir şekilde herhangi bir kişiyi korumak, özellikle bir müttefikimize zarar veren bir kişiyi koruma düşüncemiz yok. Ama bizim yasalarımıza uyma zorunluluğumuz var."

"Biz bütün delilleri göz önünde bulundurarak Amerikan mahkemesine başvuracağız. Her zaman bu biraz zaman alır." 

"Ama adalet bu şekilde çalışıyor. Türk milletinin kızgın olduğunu anlıyorum. Ama bundan şüpheniz olmasın. Süreç devam edecek. Hiç bir ülke böyle bir harekete tolerans gösteremez. Türk milleti de bu affedilmez terör hareketine maruz kalmıştır."

"Koalisyon güçleri olarak DEAŞ'ı vurmaya devam edeceğiz. Suriye'de bir çözüm bulmak için çalışıyoruz."

"YPG güçleri Fırat'ın diğer tarafına geçmemelidir. YPG unsurları Fırat'ın batısına geçerse hiçbir şekilde ABD' den destek alamayacaklar."

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları: 

"ABD Başkan Yardımcısı Sayın Joe Biden'ı Ankara'da misafir etmekten büyük onur duyuyoruz. Size ve heyetinize bu ziyaretiniz sırasında başta 15 Temmuz darbe girişimi olmak üzere, bölgesel konularda fikir alışverişinde bulunduk. Sizin de dediğiniz gibi ABD-Türkiye arasında köklü bir ilişki var. 15 Temmuz gecesi askeri üniformalılıların Türkiye'de giriştiği ve başta Sayın Cumhurbaşkanımızın ve 79 milyonun karşı duruşu sayesinde bir darbe girişimi gerçekleşti."

"Bu alçak darbe girişiminin başı olarak, azmettiricisi olarak bildiğimiz düşündüğümüz Fethullah Gülen'in gerekli işlemler yapılarak ülkemize iadesi sürecini başlatmış bulunuyoruz. Bu sürece ilişkin gerek hükümetimize gerek Türk halkına yapmış olduğunuz samimi açıklamalardan dolayı size teşekkür ediyoruz. Bizim buradaki en büyük beklentimiz bütün hukuki süreçlerin zaman kaybetmeden ilerlemesi ve buradan milletimizin beklentisi doğrultusunda bir karar çıkmasıdır."

"Dolayısıyla bundan sonraki süreçte eğer bu terörbaşının cezalandırılmak üzere, ülkemize iadesi süreci hızlandırılabilirse, buradaki ilişki artarak devam ederse Türk milletinin hayal kırıklığı da çok hızlı bir şekilde müspete dönecektir. Sizlerin de ifade ettiğiniz gibi bugüne kadar terörle mücadele adına birlikte mücadeleyi değerlendirdik. Ve başta Suriye olmak üzere DEAŞ konusunda gerekli adımları attık. 

Suriye'de durum iç açıcı değil. 500 bine yakın insan hayatını kaybetti. Türkiye 3 milyona yakın insana kucak açtı, ekmeğini paylaştı ve paylaşmaya da devam edecektir ama bu sürdürülebilir bir durum değildir. Bölgedeki Rusya, İran gibi ülkelerin de uzlaşısıyla ortak bir uzlaşmayı gerçekleştirmemiz lazım. Burada iki önemli nokta var bunlardan biri Suriye'nin toprak bütünlüğünü korunması, ve etnik gruplara yönelik bir bölünme gerçekleşmemesidir. Güney sınırımızda yeni bir Kürt oluşumunu kabul etmiyoruz." 

"Kıbrıs'ta çözüm şansı ilk seferde kaçırılmıştır. Ama bu sefer şansın kaçırılmamasını Kıbrıs Rum Yönetimi'nin bu şansı kaçırmamasını öneriyoruz."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.