Hava Durumu

Fethullah Gülen'in mezarlığı ortaya çıktı

FETÖ/PDY üyelerinin ABD'nin Pensilvanya eyaletinde 2 bin kişilik mezarlık oluşturdukları belirlendi. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yaşadığı Pensilvanya eyaletinin Saylorsburg kasabasındaki çiftliğe yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki mezarlıkta henüz hiç mezar bulunmuyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2016 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2016 14:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Fethullah Gülen'in mezarlığı ortaya çıktı
FETÖ terör örgütünün elebaşı Gülen ile FETÖ üyelerinin Türkiye'ye iade edilip  edilmeyeceği ya da ABD'den başka bir ülkeye sığınabileceği tartışmaları sürerken  Pensilvanya'da mezarlık hazırlanması dikkati çekti.  Gülen'in yaşadığı yere yakın mesafede bulunan mezarlığın girişinde  "Gurbet Cemetery" (Gurbet Mezarlığı) tabelası bulunuyor.

Mezarlık için çeşitli  bilgilerin yer aldığı bir internet sitesi de hazırlandı.  Sitede yayınlanan krokiye göre yaklaşık 2 bin kişi kapasiteli olduğu  görülen alan üzerindeki mezar yerleri, bin dolardan başlayıp kişi sayısına göre  10 bin dolara kadar fiyatlarla satışa sunuluyor.  27 Mayıs 2015'ten itibaren geçerli olduğu duyurulan fiyat listesinde  aile için fazla sayıda mezar yerinin alınması durumunda indirim ve taksit  imkanları da sunuluyor.   Mezarlık şirketi, mezar yerinin dışında cenaze hizmetleri de sağlıyor.  Mezar taşı dahil tüm cenaze ve defin hizmetleri için Pensilvanya eyaletinde  bulunanlara 4 bin 250 dolar ücret belirlendi. Diğer eyaletlerden cenazelere ise  yol masrafı ekleniyor. İnternet sitesinde mezarlığa bağış yapmak isteyenler için  de ayrı bir link oluşturuldu.

ARAZİNİN ORTASINDA İKİ SELVİ AĞACI 
 
Mezarlık için hazırlanan arazinin etrafında seyrek de olsa servi  ağaçları bulunuyor. Tamamı boş olan arazinin ortasında ise bir mezar sığacak  alanda karşılıklı iki servi ağacının dikilmiş olması dikkat çekiyor.Mezarlık için oluşturulan internet sayfasında şirketin Lehigh Diyalog  Merkezinin alt kuruluşu olduğu belirtiliyor. Diyalog Merkezinin web sayfasında da  dinler ve kültürler arası diyalog adı altındaki faaliyetlere ilişkin fotoğraflar  bulunuyor. Sayfanın bir bölümünde de "Gülen grubu" hakkında bilgi veriliyor.Mezarlık şirketinin yönetim kurulu başkanı olarak Murat Al gözüküyor.  Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ramazan Tufan, Cenaze Hizmetleri Direktörü Orhan  Güven ve şirketin sekreteri olarak ise Muhlis Eren'in isimleri yer alıyor.  Resmi kayıtlara göre, hem Murat Al hem de Orhan Güven'in Cumhuriyetçi  Parti'den kongre üyesi olan Charlie Dent'in seçim kampanyasına 1 Ocak 2015  tarihinde 500'er dolar bağış yaptığı görülüyor. İki kişinin de Pennsylvania'daki FETÖ organizasyonlarında aktif görev  aldıkları anlaşılıyor.



GÜLEN BURAYA MI GÖMÜLECEK?

AA muhabirinin ulaştığı Orhan Güven, "FETÖ elebaşı Gülen'in ölümü  halinde bu mezarlığa mı gömüleceği"ne ilişkin soru üzerine, konuyla ilgili  açıklama yapmak istemediğini söyledi.15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından kaldığı çiftlikte ABD  basınına verdiği röportaj öncesi tansiyonunu ölçtüren FETÖ elebaşı Gülen'in  çöküntü ve moral bozukluğu içinde olduğu kameralara yansımıştı. FETÖ elebaşının  daha önce de şeker ve tansiyon gibi hastalıklarının bulunduğu biliniyor.  Wind GAP'te doğup büyüdüğünü belirten John Favere isimli kasaba  sakini, AA'ya yaptığı açıklamada, Gülen'in ölümü halinde bu mezarlığa  gömüleceğine inandığını belirterek "Bu mezarlık, Gülencilerin uzun süre buradan  gitmeyi düşünmediklerini gösteriyor." ifadelerini kullandı.

MEZARLIK TABELASI İKİ HAFTA ÖNCE FARK EDİLDİ 

İnsanların Gülen grubundan korktuğu için gazetecilere konuşmak  istemediklerini söyleyen Favera, kendisinin bu terörist grupla uzun süredir  mücadele ettiğini ve FETÖ tarafından hedef haline getirildiğini anlattı. Ailesinin geçmişten beri bölgede yaşadığını ve arazilerinin  bulunduğunu belirten Favere, mezarlıktaki tabelayı iki hafta önce fark ettiğini  söyledi.  Mezarlığın bulunduğu bölgeden daha önce de defalarca geçtiğini ancak  buranın FETÖ'ye ait olduğunu fark etmediğini ifade eden Favere, daha önce  çalılarla kaplı bölgenin iki buçuk ay önce temizlenerek tabelanın ortaya  çıkarıldığını belirtti.
FETÖ elemanları hakkında da açıklamalar yapan John Favere, örgütün çok  sinsi hareket ettiğini, insanların beynini yıkadığını ancak bölgedeki topluluklar  yararına hiçbir şey yapmadığını söyleyerek "Bu civarda birçok Gülenci var.  Bazılarının çocukları süpermarketlerde çalışıyor ama kendileri evlerinden  çıkmıyor. Türkiye'de yaşananlardan sonra onun ABD'de durmaması gerekir. ABD niçin  teröriste ev sahipliği yapıyor anlamıyorum." dedi.

John Favere, Fetullah Gülen'in başka bir ülkeye gideceği yönündeki  haberlere de inanmadığını, bunun bir oyun olabileceğini ifade etti. Bunu bir saklambaç oyununa benzeten Favere, "İnsanlara Gülen'in  taşınacağını söylüyorlar ya da artık burada olmadığını söylüyorlar. Ama gerçek  öyle değil. Eğer Gülen gerçekten İslamiyet ve Kur'an'a bağlı bir din adamı ve  masumsa neden Türkiye'ye gidip adaletin karşısına çıkmıyor?" diye konuştu.  Wind Gap'te AA'ya konuşan kasaba sakinleri ise civarda ev kiralayan  çok sayıda Türk olduğunu, bunların çoğunun her gün Fetullah Gülen'in yaşadığı  çiftliğe gidip geldiğini ancak orada ne yaptıklarını bilmediklerini söyledi.

Saylorsburg'da FETÖ elebaşı Gülen'in kaldığı çiftlikteki faaliyetler  de devam ediyor. Otomobillerle evin girişindeki nizamiyeye gelenler girişteki  kulübede kendilerini tanıtarak içeriye girebiliyor.   AA ekibi giriş çıkışları bir süre çektikten sonra yakınlardaki Wind  Gap kasabasına giderken gri renkli bir kamyonet tarafından gizlice takibe alındı. Kasaba sakinleriyle görüşürken kamyonetteki bıyıklı ve güneş gözlüklü  kişi aracın ön camına yerleştirilmiş hareket halinde zoom yapma özelliğine sahip  kamera ile AA ekibinin fotoğraflarını çekti. Olayın fark edilmesinin ardından AA muhabirinin neden gizlice çekim  yaptığını sormak için kamyonete yaklaşması üzerine fotoğrafları çeken kişi hızla  bölgeden ayrıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.