Hava Durumu

FETÖ'cüden pişkin savunma

İstanbul'daki ana darbe davasında ifade veren tutuklu sanık Kurmay Yarbay Şakir Çınar kendini Ömer Halisdemir'e benzetince salondakiler çileden çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2017 09:07
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2017 09:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
FETÖ'cüden pişkin savunma

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin teröristbaşı Fetullah Gülen, 6 general ve 17 subayın yargılandığı İstanbul'daki ana darbe davasının 9. duruşması yapıldı. Duruşmada, 2. Zırhlı 1. Tank Tabur Komutanı Kurmay Yarbay Şakir Çınar savunma yaptı. Savunmalarında sürekli inkar yolunu seçen FETÖ'cülerin aksine Sabiha Hökçen Havalima'nında keşif yaptığını itiraf etti.

15 Temmuz günü öğlenden sonra Sabiha Gökçen Havalimanı'na giderek keşif yaptığını söyleyen Çınar, "Nereden birliklerimiz girer, nerede konuşlandırırız diye havalimanına giderek keşif yaptım. Kışlama döndükten sonra saat 22.00'da emrimdeki 4 tank 2 zırhlı personel taşıyıcı ile yola çıktık. Sabiha Gökçen Havalimanı'na 1 kilometre kala trafik nedeniyle gideceğimiz yere ulaşamadık" dedi.

BASIN GEÇİN TALİMATI

Darbe gecesi Tuğgeneral Özkan Aydoğdu ile yaptığı konuşmaların detaylarını da anlatan Çınar, "Tuğgeneral Özkan Aydoğdu, 'basın geçin, direnişi kırın tanklarla içiri girin' dedi. Ayrıca 'neden WhatsApp grubuna bir şey yazmıyorsun' diye kızdı. Bende komutanımın gönlünü almak için, 'Sabiha Gökçen sivil trafikten dolayı nizamiyeye giremiyoruz ayrıca PÖH çatışacağız diyormuş jandarmaya. Sivil trafiği hemen açıp çatışacağız' cevabını verdim" diye konuştu.

KÜSTAH SAVUNMA

Sabiha Gökçen Havalimanı'na giden yoldaki yoğun trafik nedeniyle işgali gerçekleştiremeyen Çınar bu kez kendini Şehit Ömer Halisdemir'e benzetti. Çınar, "Benim sayemde orada halka ateş açılmadı. Yapmış olduğum davranışla ben de bir Ömer Halisdemir'im" dedi. Bunun üzerine salonda bulunan şehit yakınları gaziler ve izleyiciler Çınar'a tepki gösterdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.