Hava Durumu

FETÖ'cüler darbe gecesi bunu da yapmış

15 Temmuz darbe girişiminde Ege Ordu Komutanlığı Karargahı'nı ele geçirmeye çalışan FETÖ'cüler her yolu denedi. İzmir'deki soruşturmanın iddianamesine giren belgelere göre hainler, Ege Ordu Komutanı Abdullah Recep'i yakalamak ve tugaydaki faaliyetlerini öğrenmek için Drone uçurdu.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2016 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2016 10:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
FETÖ'cüler darbe gecesi bunu da yapmış
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde, cuntacıların Ege Ordu Komutanı Abdullah Recep'i ele geçirmek için insansız hava aracı drone uçurdukları ortaya çıktı. 15 Temmuz'dan sonra tutuklanan darbeci Ege Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen'in talimatıyla 22 Haziran'da kantin hesabından 4 bin 500 TL'ye Drone alındığı belirlendi.
 
Darbe girişiminin ardından oluşturulan Ege Ordu Komutanlığı İdari Tahkikat Heyeti, 515 askerin ifadelerine başvurdu. Heyet, satın alınan drone ile deneme uçuşlarının yapıldığını ve kalkışmanın yaşandığı gece saat 22:00 sularında araçların kullanıldığını tespit etti.
 
BELGELER İDDİANAMEDE

 
Tespitlerde, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep'in darbe girişimi gecesi faaliyetleri ve bulunduğu yerin öğrenilmesi için de Drone'nun kullanıldığı belirlendi. Heyetin yaptığı tespit, ifadeler ve konuyla ilgili belgeler İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı FETÖ iddianamesine de girdi. Darbe girişiminin yaşandığı gece Orgeneral Abdullah Recep'in FETÖ'cü Hakbilen'i görevden aldığı da karargahta görevli askerlerin ifadeleriyle ortaya çıkmıştı.
 
SUİKASTÇILARA 1 MİLYON DOLAR!
 
Öte yandan iddianameye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast düzenlemek isteyen darbecilerle ilgili dikkat çeken bir ifade de yansıdı. 2.Ana Jet Üs Komutanlığı'nda MAK ders komutanı olduğunu söyleyen Fatih Köse, "Marmaris'teki olay ile ilgili oraya giden personele 1.5 milyon dolar teklif edildiğini duydum. Ancak bu paranın verilip verilmediğini bilmiyorum" dedi.
 
DARBECİ YAVER OPERASYONDA

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski yaveri Albay Ali Yazıcı'nın 15 Temmuz gecesiyle ilgili "Darbeden haberim yoktu" savunmasını çürüten ilginç bir ayrıntı da İzmir'deki iddianamesine girdi. Yazıcı 15 Temmuz'da Ankara'dan Antalya'ya gitmek için yola çıktığını, askeri hareketlilikten haberi olunca İzmir'e döndüğünü ve çiğli Hava Üssü'ne gittiğini söylemişti. Yazıcı'nın yalanını ortaya çıkaran 15 Temmuz gecesi nizamiyede nöbet tutan Uzman Onbaşı Bayram Şen'in ifadesi şöyle: "Cumhurbaşkanı'nın başyaveri olduğunu söyleyen Kurmay Albay Ali Yazıcı isminde ve yanında ismini bilmediğim bir yarbay ile bulunduğum yere 06 FV 8355 gri veya füme renkte passat marka araçla geldi. Cumhurbaşkanının yaveri olan kişi bana, 'Bize talimat geldi. En yakın askeri birliğe sığınmamız istendi' dedi. Sonra ben şahsı içeri aldım. Kendisini teyit etmeden alamayacağımı söyledim. Sinirlenerek buranın üs komutanı kim o gelsin dedi. Bu arada cep telefonu 23:55 gibi çaldı. Konuştuğu kişiye, 'o helikopter nasıl kalkar, kalkmanız riskli' dedi.

Bu arada FETÖ'cuların yazışma programı Bylock da, ilk kez İzmir iddianamesinde suç isnatları arasında yer aldı. Bu kapsamda, şüpheli listesinde, Jandarma Kurmay Yarbay Bülent Eryılmaz ile birlikte, Yunus Çakıcı, Halil İbrahim Yıldız, Ramazan Gençer, Taner Çakal ve Malik Karahan'ın 'Bylock kullanıcısı' olduğu yazıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.