Hava Durumu

FETÖ'cüleri taşıyan bot battı! Cenazeleri Bursa'ya getirildi

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na kaçmaya çalışırken botları alabora olan 16 kişiden hayatını kaybeden 3'ü çocuk 6 kişinin cenazeleri Bursa Adli Tıp Kurumu'na getirildi.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2018 12:58
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2018 12:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
FETÖ'cüleri taşıyan bot battı! Cenazeleri Bursa'ya getirildi

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na kaçmaya çalışan ve FETÖ'cü oldukları iddia edilen 16 kişiyi taşıyan şişme bot alabora olmuştu. Botta bulunan 16 kişiden 9'u kurtarılırken, 3'ü çocuk 6 kişi hayatını kaybetti, bir kişiye ise henüz ulaşılamadı. Hayatını kaybeden 6 kişinin cenazeleri öğlen saatlerinde Bursa Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Kimlikleri henüz belirlenemeyen cenazeler, yapılacak otopsinin ardından ailelerine teslim edilecek.

Aralarında FETÖ elebaşının yeğeninin eşi de bulunuyor

Balıkesir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, teknenin batması sonucu ölenlerin Y.B.A, B.Y. ve N.Y. isimli çocuklar ile S.A. ve S.A. adlı kadınlar ve örgüt üyeliğinden aranan G.Y. olduğu, kayıp kişinin ise organizatörlük yaptığından şüphelenildiği bildirildi.

Teknedeki İ.A, B.Ç, G.Y, H.A, E.A, Ö.F.Ö, M.R.A, E.A. ve R.Ç'nin kurtarıldığı belirtilen açıklamada, kurtarılanlardan İ.A'nın, örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeninin kocası olduğu kaydedildi.

Açıklamada, İ.A'nın, aile hekimiyken KHK ile ihraç edildiği, örgütün sözde Edremit ilçe imamı olduğu ve Edremit Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında arama kararı bulunduğu bilgisine yer verildi.

Kurtarılanlardan B.Ç'nin, Edremit'te kuyumculuk yaptığı ve arandığı, örgütün ilçe mütevelli grubunda bulunduğu, G.Y'nin örgüte ait eğitim kurumlarında çalıştığı ve boğulan G.Y'nin eşi olduğu, H.A'nın arandığı, ByLock kullanıcısı olduğu ve öğretmenlikten ihraç edildiği, E.A'nın ByLock kullanıcısı olduğu ve arandığı, Ö.F.Ö'nün ise organizatör olduğu bildirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.