Hava Durumu

FETÖ davasında ilk beraat! Savcı müebbet istedi ama...

Adıyaman'da, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından tutuklanan eski Yarbay Gurbet Keskin, savcının ağırlaştırılmış müebbet hapis istemesine rağmen beraat ettirildi. Keskin, 15 Temmuz davalarında beraat eden ilk isim oldu.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2017 22:10
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2017 22:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
FETÖ davasında ilk beraat! Savcı müebbet istedi ama...

Adıyaman'da İl Jandarma Komutanlığı'nda Asayiş Komutanı olarak görev yapan Yarbay Gurbet Keskin, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında FETÖ/PDY üyesi olduğu suçlamasıyla tutuklandı.

Tutuklu sanık Yarbay Keskin hakkında, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

SAVCI AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEDİ

Adıyaman 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü 5'inci duruşmasına; 9 aydır tutuklu bulunan Gurbet Keskin, yakınları ve sanık avukatı Erol Aras katıldı. Duruşmada Cumhuriyet Savcısı, Keskin'in ağırlaştırılmış müebbet cezasıyla cezalandırmasını talep etti.

BERAAT EDEN İLK SANIK OLDU

Mahkeme heyeti ise 9 aydır tutuklu bulunan sanığın beraat etmesine hükmetti. Mahkeme heyetinin, beraat gerekçesini daha sonra açıklayacağı belirtildi.

Keskin, 15 Temmuz'daki darbe girişimiyle ilgili yargılanıp beraat eden ilk sanık oldu.

FETÖ'CÜLERİN WHATSAPP GRUBUNDAN ATAMA YERİNİ GÖRMÜŞ

Davanın tanıklarından Kıdemli Başçavuş A.Y. şubat ayındaki duruşmada, o gece nöbetçi amir olarak görev yaptığını anlatmış, darbe teşebbüsü sırasında Yarbay Keskin'in yanında olduğunu belirterek, "Telefonuna mesajlar geldi. Kendisi de Ankara'ya atandığını söyledi. Bir süre sohbet edildi. Keskin, Adıyaman'da ele geçirilecek bir yer olmadını, olsa olsa havalimanı olduğu söyledi. Biz bunu şaka mahiyetinde algıladık. Sık sık koğuşların, nizamiyenin ve silahlıkların kontrol edilmesi talimatını verdi. Gece 23.00 civarında İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, Keskin'den Valiliğe gelmesini istedi" demişti.

Keskin, Vali'nin çağırmasına rağmen valiliğe hiç gitmemişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.