Hava Durumu

FETÖ davasında şok ifadeler! FETÖ'nün Bursa baronu...

Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgütün il yapılanmasında görevli olduğu iddia edilen, aralarında öğretmen, memur ve iş adamlarının da bulunduğu 35'i tutuklu 81 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2017 19:44
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2017 19:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
FETÖ davasında şok ifadeler! FETÖ'nün Bursa baronu...

Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın 2'nci duruşmasına 35 tutuklu sanık, tutuksuz sanıkların bazıları ve tarafların avukatları ile yakınları katıldı.

Üç gün sürecek duruşmanın ilk gününde dinlenen tanıklardan F.K, tutuklu sanıklardan Abdullah Karagöz'ün, FETÖ'nün sözde "il imamı" Cansun Sarıyıldız'a bağlı çalıştığını öne sürerek, "Bu konular zaten konuşulan şeylerdi. Sosyal çevrelerde yemek ve toplantılarımızdan biliyorum bunları. Uzun zaman önce olmuş olaylar, o yüzden savcılıkta verdiğim ifadelerimde anlattıklarım geçerlidir. Sohbet toplantılarına katıldım. Yemek ve toplantılarda hep konuşulan isimler vardı, bu sanığı da oradan ismen hatırlıyorum." diye konuştu.

Tanık F.K, mahkeme salonundaki sanıkları teşhis etmesi istenince, aradan uzun zaman geçtiği için sanıkları sima olarak hatırlayamayacağını belirterek, şunları söyledi:

"Sanıklardan V.A'nın, örgütün sözde 'Bursa imamı' Cansun Sarıyıldız'ın yardımcısı olduğunu biliyorum. 2012'de örgüt tarafından Kırgızistan gezisi yapılmıştı iş adamlarına yönelik, o dönemde örgüt dışından iş adamları da vardı geziye katılan. O iş adamlarını örgüte ısındırmak ve onlardan maddi gelir almakla görevliydi V.A, Cansun ve ekibi organize etmişti geziyi. Orada bir lise ve bir başka okul gösterdiler bize, Kırgız iş adamlarıyla görüştürdüler ve sonra da Kırgızistan Cumhurbaşkanı'na 15 kişilik bir grubu götürdüler. Bunlar örgütün iş adamlarını kazanma ve onlardan maddi gelir kazanma yöntemlerinden biriydi zaten."

Tanıkların dinlenmesinin ardından dava yarınki duruşmayla devam edecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.