Hava Durumu

FETÖ'den gözaltına alınan vali cezaevinde

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan Merkez Valilisi Hasan Kürklü, cumhuriyet savcılığındaki sorgusunun ardından çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2017 20:27
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2017 20:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
FETÖ'den gözaltına alınan vali cezaevinde

Antalya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltında olan Burdur eski Valisi Hasan Kürklü tutuklandı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılı'ğınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında, İstanbul'da gözaltına alınarak kente getirilen ve İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Kürklü'nün savcılıktaki ifadesi de tamamlandı.

2014-2016 YILLARINDA MERKEZ VALİSİ OLARAK GÖREVLENDİRİLMİŞTİ

"Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla mahkemeye sevk edilen Hasan Kürklü tutuklandı. Burdur Valiliği görevini 2014-2016 yıllarında yürüten Kürklü, daha sonra merkez valisi olarak görevlendirilmişti. Hasan Kürklü, İçişleri Bakanlığının yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında 15 Eylül'de açığa alınmıştı. İstanbul'da 29 Eylül'de gözaltına alınan Kürklü'nün, Burdur Valisi olarak görev yaptığı dönemde kullandığı telefonda örgütün şifreli haberleşme programı ByLock olduğu tespit edilmişti.

Kürklü'nün ifadesinde, Burdur Valiliği görevine başladığında kendisine verilen telefonda ByLock bulunmasına ilişkin bilgisinin olmadığını, programı kendisinin yüklemediğini iddia ettiği belirtilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.