Hava Durumu

FETÖ'nün firari imamı yüzünden soyadını değiştirecek

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde bir esnaf, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında "hava kuvvetleri imamı" olduğu iddiasıyla aranan Adil Öksüz ile aynı olan soyadını değiştirmek için mahkemeye başvurdu.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2016 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2016 10:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
FETÖ'nün firari imamı yüzünden soyadını değiştirecek
Andırın ilçesine bağlı Yeni Mahalle'de yaşayan ve esnaflık yapan Adil  Öksüz, darbeci Öksüz ile aynı isim ve soyadı taşımasından rahatsız olunca  soyadını değiştirmek için Asliye Hukuk Mahkemesine dilekçe verdi.
 
Öksüz, adliye çıkışında AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ'den  aranan ve doğum yeri Andırın ilçesi olan Adil Öksüz'ün adını bile anmak  istemediğini söyledi.
 
"Hain FETÖ imamı Adil Öksüz yüzünden soyadımı değiştirmek zorunda  kaldım." diyen esnaf Öksüz, şunları kaydetti:
 
"15 Temmuz'da Türkiye'de yapılan hain darbe kalkışmasında, adını anmak  bile istemediğim vatan haini FETÖ imamının yüzünden atalarımın dedelerimin,  babamın taşıdığı soy ismimi, 'Cantürk' olarak değiştirmeye karar verdim. Andırın  küçük bir ilçe vatanını seven, milletini seven, Cumhurbaşkanını seven, değerli  insanlara sahip. İlçede herkes zan altında. Türkiye'de soy ismi 'Öksüz' olan 35  bin insanımız var. Bunların hepsi zan altında. Namussuz, vatan haini Adil  Öksüz'ün bir an önce yakalanıp Türk adaletine teslim olmasını istiyorum."
 
Öksüz, esnaf olması nedeniyle civar il ve ilçelere günlük seyahat  ettiğini, isim benzerliğinden dolayı güvenlik noktalarında bazen 1-2 saat  bekletilebildiğini sözlerine ekledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.