Hava Durumu

FETÖ, üyelerine 'gaybubet' talimatı vermiş

Başarısız darbe girişiminin ardından FETÖ'nün, Bartın'daki sözde "il emniyet imamları"na gizli haberleşme programı "ByLock" üzerinden “gaybubet” talimatı vererek, "delilleri yok etmeleri ve kaçmaları"nı istediği belirlendi

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2016 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2016 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
FETÖ, üyelerine 'gaybubet' talimatı vermiş
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın  (FETÖ/PDY), Bartın'daki örgüt sorumlularına ByLock üzerinden "gaybubet (göz  önünde bulunmama)" talimatı vererek, delilleri yok edip kaçmalarını istediği  bildirildi. 
 
 Alınan bilgiye göre, Bartın Cumhuriyet Başsavcılığının tarafından  açılan, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube  Müdürlüğü (KOM) tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması devam ediyor.
 
Yapılan çalışmalarda, örgütün Bartın emniyet yapılanmasındaki "il  emniyet imamlarına", kriptolu haberleşme programı "ByLock" üzerinden "gaybubet"  talimatı verdiği ve delilleri yok ederek kaçmalarını istediği tespit edildi.
 
Örgütün ayrıca, üyelerine muhtemel gözaltına alınma durumunda sessiz  kalmaları, suçlamaları reddetmeleri yönünde talimat verildiği belirlendi.
 
Geçen cumartesi düzenlenen operasyonlarda Bartın'da FETÖ/PDY'nin  kentteki "emniyet yapılanması, emniyet müdürleri ve komiserlerden sorumlu imam"  oldukları iddiasıyla 3 kişi tutuklanmıştı. Öğretmen A.E'nin örgütün kentteki  emniyet yapılanmasından, akademisyen İbrahim Ç'nin emniyet müdürlerinden, avukat  Fatih A'nın da komiserlerden "sorumlu imam" olduğu tespit edilmişti.
 
 İbrahim Ç'nin ev ve iş yerinde yapılan aramada örgüte ait çok sayıda  kitap ve çeşitli dokümanlar bulunurken, "himmet" adı altında toplanan 20 bin  dolar ve 20 bin Türk Lirası'na el konulmuş, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin  başarısız olmasının ardından şüphelinin, yurt dışına kaçmak için himmet  paralarını kullanacağı belirlenmişti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.