Hava Durumu

Fidyekızık meydanıyla nefes alacak

Büyükşehir Belediyesi'nin Yıldırım'ın Fidyekızık bölgesinde gerçekleştirdiği meydan düzenleme ve hizmet binası çalışmalarında son aşamaya gelindi. 2 katlı hizmet binası ve otoparkı ile 2 bin metrekare alanda yapılan meydan çalışmasının bölgeye ciddi değer katacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Fidyekızık Meydanı ve Hizmet Binası'nın yeni haliyle yaz ayları başında kullanıma açılacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2017 19:47
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2017 19:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Fidyekızık meydanıyla nefes alacak

Ulaşımdan tarihi ve kültürel mirasa, kırsal kalkınmadan spora kadar her alanda Bursa'yı geleceğe taşıyacak projeleri bir bir hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, mahallelerdeki yaşam kalitesini yükseltecek çalışmalarına Fidyekızık Meydanı'nı da ekliyor. Bölge halkının yıllardır beklentisi olan meydan düzenleme çalışmalarına hız veren Büyükşehir Belediyesi, mevcut 400 metrekare olan alanı yeni proje ile yaklaşık 2 bin metrekareye çıkarttı. Proje kapsamında mahallenin en önemli sorunu olan parklanma da yapılacak otoparkla çözüme kavuşurken, tarihi Osmanlı köyüne ayrı bir güzellik katacak olan meydan hemen hemen şekillenmeye başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Fidyekızık'ta yapılan meydan düzenleme ve hizmet binası inşaatını inceledi. Bursa'nın yaşanabilir sağlıklı bir kent olması yolundaki faaliyetleri her alanda sürdürdüklerini ifade eden Başkan Altepe, tüm semtlere birbirinden güzel alanlar kazandırmanın ve özellikle meydan projelerini hizmete almanın yönetim olarak en büyük hedefleri olduğunu kaydetti.

Onlardan birinin merkez Yıldırım ilçesi Fidyekızık Mahallesi olduğunu dile getiren Başkan Altepe, bölgede uzun süredir beklenti olan meydan düzenlemesinin bu dönemde tamamlanma aşamasına geldiğini ifade etti. Semtin ortasında yaklaşık 2 bin metrekarelik alanın sil baştan yenilendiğini kaydeden Başkan Altepe, mevcut 2 adet kahvehanenin yeni hizmet binasına taşınacağını anlattı. Hizmet binasının alt katında biri spor kulübüne ait olan 2 kahvehanenin, üst katında ise kurs merkezi ile muhtarlık binasının bulunacağını vurgulayan Başkan Altepe, meydanın altının ise bütünüyle kapalı otopark yapıldığını belirtti. Fidyekızık'ın çehresini değiştirecek projenin hizmete girdiğinde bölgeye büyük değer katacağını ifade eden Başkan Altepe, "Şu anda hizmet binamız tamamlanmak üzere. İnşaat bittikten sonra mevcut kahvehaneler buraya taşınacak. Diğer alanlar da hızlı bir şekilde doldurulacak. Hedefimiz burayı yaz ayları başına kadar yetiştirmek. Şimdiden Yıldırım'a hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.