Hava Durumu

FIFPro'dan Bursaspor açıklaması

Uluslararası Profesyonel Futbolcular Birliği (FIFPro) resmi internet sitesinden paylaştığı skandal yazıyla, futbolcuları Türkiye'den aralarında Bursaspor'un da olduğu bazı kulüplere transfer olurken dikkatli olmaları gerektiği şeklinde bir uyarı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2019 22:27
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2019 22:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
FIFPro'dan Bursaspor açıklaması

Uluslararası Profesyonel Futbolcular Birliği (FIFPro), resmi internet sitesi üzerinden skandal bir paylaşım yaptı.

Birlik, futbolculara Karabükspor, Bursaspor, Antalyaspor, Kayserispor, Ankaragücü, Elazığspor ve Eskişehirspor'a transfer olurken dikkatli olmaları gerektiği uyarısında bulundu.

Paylaşılan metinde, 2019 yılı itibarıyla bu kulüplerin FIFA Uyuşmazlık Çözüm Odası'nda birçok davasının bulunduğu ifade edildi. Oyunculara maaşlarının ödenmesinde sorun yaşayabilecekleri konusunda tedbirli olmaları gerektiği bildirildi. "Oyunculara Türkiye'de bir kulübe transfer olmadan önce sözleşmelerini bir sendika ya da avukat tarafından iyice kontrol edilmesi gerektiğini tavsiye ediyoruz" denildi.

"İYİ NİYETLİ BİR AÇIKLAMA DEĞİL"

FIFPro'nun, Türk kulüplerinin adını vererek bu şekilde açıklama yapması ancak diğer ülkelerde de benzer sorunlar yaşanmasına rağmen herhangi bir uyarısının bulunmaması iyi niyetli bir yaklaşım olarak algılanmadı.

"MAAŞLAR DÜŞÜK GÖSTERİLİYOR"

Öte yandan FIFA'da birçok davası olan Türk kulüplerinin, maaşları düşük göstererek bonuslara yöneldiği ve bu konuda dikkatli olunması gerektiği söylendi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun da UEFA'nın talebine rağmen oyuncuların sözleşmelerinin korunması konusunda yeni standartlar belirleme konusunda da eksik kaldığı mesajı paylaşıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.