Hava Durumu

Figen Yüksekdağ'a yurtdışına çıkış yasağı

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında "kaçma şüphesiyle" yurtdışına çıkış yasağı konuldu. HDP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Avukatlarımız bu yasağın kaldırılması için itiraz hakkını kullanacaklar, gerekli hukuki işlemleri yapacaklardır" denildi.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2016 18:22
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2016 18:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Figen Yüksekdağ'a yurtdışına çıkış yasağı
anlıurfa 5. Ağır Ceza Mahkemesi, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'a adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı getirdi. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'a Suruç sınırında yapılan mitingde söylediği "Biz sırtımızı Rojava'ya, Kobane'ye, o karanlık çetelere karşı mücadele verenlere, YPG'ye, YPJ'ye ve PYD'ye yaslıyoruz. Bunu söylemekte, savunmakta hiçbir sakınca görmüyoruz" sözleri hakkında açılan davada yeni bir karar verildi.

Duruşma öncesinde Yüksekdağ hakkında adli kontrol uygulanması ve yurt dışına çıkış yasağı konulmasına karar verdi. Mahkemenin, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine alınan kararın gerekçesinde, "kuvvetli suç şüphesi bulunduğu" ve "sanığın kaçacağı şüphesini uyandıran olguların varlığı" iddiasında bulunması dikkat çekti.

HDP'DEN AÇIKLAMA

HDP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, verilen karara itiraz edileceği açıklandı. HDP'den yapılan açıklama şöyle: "Eş Genel Başkanımız Sayın Figen Yüksekdağ hakkında Şanlı Urfa 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nin aldığı ‘adli kontrol tedbiri olarak yurt dışına çıkış yasağı’ kararı tamamen keyfidir ve hukuk teamüllerine aykırıdır. Karardaki, ‘sanığın kaçacağı şüphesini uyandıran olguların varlığı’ ifadesi mesnetsiz ve maksatlıdır. Sayın Yüksekdağ, defalarca yurt dışına çıkmış, uluslararası alanda çeşitli toplantılara katılmış, diplomatik ve siyasi görüşmeler yaptıktan sonra geri gelmiştir. ‘Kaçma şüphesi varlığı’ ifadesi bu nedenlerle tamamen keyfidir, kabul edilemez. Avukatlarımız bu yasağın kaldırılması için itiraz hakkını kullanacaklar, gerekli hukuki işlemleri yapacaklardır. Şu anda Van milletvekili olarak Meclis çalışmalarına katılan, ülkenin her yerinde siyasi çalışmalarını sürdüren Eş Genel Başkanımız Sayın Figen Yüksekdağ hakkında verilmiş olan bu hukuksuz siyasi yasağın derhal kaldırılmasını talep ediyoruz."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.