Hava Durumu

Filibe Havayolları'nın gözü Bursa'da

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde son yıllarda Balkanlar’a yapılan yatırımlar, başta Bulgaristan olmak üzere bölge ülkelerinin dikkatini Bursa’ya çekti. Bulgaristan’ın Filibe Havayolları, Bursa ile Filibe arasında seferlerin başlatılabilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2012 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2012 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Filibe Havayolları'nın gözü Bursa'da



Filibe Havayolları Genel Müdürü Doychin Angelov, Bulgaristan Bursa Konsolosu Dimitar Hadjiev ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi ziyaret etti. Bursa’da göreve başladığı günden beri Bursa ile Bulgaristan arasındaki mesafeyi daha da kısaltmak amacıyla çeşitli çalışmalar yaptığını belirten Bulgaristan Bursa Konsolosu Dimitar Hadjıev, “Bursa’da doğum yeri Bulgaristan olan 350 bin kişi yaşıyor. Bu nüfusun önemli bir bölümü de Filibe ve civarındaki bölge ile bağlantılı. Bursa ile Bulgaristan arasında bu kadar yakın ilişkiler varken aradaki mesafenin de kısaltılması gerekli. Bu konuda Filibe Havayolları’nın çeşitli projeleri var. Bulgaristan ve Balkanlara her zaman sıcak bir tavır sergileyen Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda da destek vermesi bizin için önemli” dedi.


"Bursa uçak seferleri konusu 2-3 yıldır gündemde"

Bursa ile Bulgaristan arasında uçak seferlerinin başlatılmasına yönelik temaslarda bulunmak için Başkan Altepe’yi ziyaret ettiğini belirten Filibe Havayolları Genel Müdürü Doychin Angelov da Bulgaristan hükümetinin de destekleriyle 26 milyon Euro’luk yatırımla Filibe Havaalanı’nın modernize edildiğini söyledi. Bursa ile uçak seferlerinin başlatılması konusunun 2-3 yıldır gündemde olduğunu belirten Angelov, “Doğru havayolu şirketi ile anlaştığımız takdirde uçuşların başlamamasına bir engel yok. Bu konuda birkaç Türk şirketiyle görüştük ve görüşmelerimiz devam ediyor. Bursa ile Bulgaristan arasında önemli bir yolcu potansiyeli var. İşadamlarının ulaşımı ve turizm seyahatleri de düşünülürse, bu hem Filibe hem de Bursa için önemli bir gelişme olacak. Projeyi sadece Bursa-Filibe arası olarak düşünmeyin. Filibe’den Kosova ve Makedonya bağlantılı uçuşlarla yolcu potansiyelini daha da artırabiliriz” diye konuştu.
Türkiye’de hava ulaşım ağının yaygın olarak kullanıldığını, iller arasında bile artık uçakla yolculuk yapıldığını ifade eden Başkan Altepe ise Bursa’dan Balkanlar ve Anadolu’ya yönelik uçuşların başlatılmasının en büyük hedefleri olduğunu söyledi. Bursa’da ‘Bursa Havayolları’ adı altında şirket kurma yönünde çalışmaların hız kazandığını dile getiren Başkan Altepe, “Adının Bursa olması, kentte sahiplenilmesi açısından önemli. Bu konuda önemli bir mesafe alındı. Arap Turizm Birliği’nin önemli bir sermaye yatırımı söz konusu. Bu konudaki çalışmaları biz de sonuna kadar destekliyoruz. Yine Filibe ile Bursa arasında uçak seferlerinin başlatılması için üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız” diye konuştu.


Bal-Göç Genel Başkanı Doç. Dr. Yüksek Özkan’ın da katıldığı ziyaretin ardından Başkan Altepe, misafirlerine ‘Bursa bıçağı’ hediye etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.