Hava Durumu

Filistin asıllı model Bella Hadid'in paylaşımı Arap ülkelerini ayağa kaldırdı!

Dünyaca ünlü Filistin asıllı ABD'li model Bella Hadid, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Arap ülkelerini ayağa kaldırdı. Ünlü model gelen tepkiler üzerine özür diledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2019 17:57
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2019 17:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Filistin asıllı model Bella Hadid'in paylaşımı Arap ülkelerini ayağa kaldırdı!

Dünyaca ünlü Filistin asıllı ABD'li model Bella Hadid, bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından Arap ülkelerine saygısızlık olarak nitelendirilen paylaşımı nedeniyle özür diledi. Bella Hadid, pazar günü Instagram hesabından paylaştığı hikayesinde havaalanında uçaklara doğru ayaklarını uzatmış bir şekilde görünüyordu. Ancak Hadid'in ayaklarını uzattığı doğrultuda, kuyruklarında Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan bayrakları boyanan uçaklarının bulunmasına içerleyen bazı kullanıcılar, zorlama da olsa bu açıdan ünlü modelin 'bayrakları tekmeler gibi göründüğü' çıkarımında bulundu.

"ÖZÜR DİLEMEK İSTERİM"

Kullanıcılar Hadid'i bayrağa saygısızlıkla ve hakaretle suçlarken, 'Bella Hadid ırkçıdır' (#BellaHadidIsRacist) şeklindeki hashtag bir anda en çok konuşulanlar arasına girdi. Bunun ardından hem Twitter hem de Instagram hesabından bir açıklama yapan Bella Hadid, 'hata' dediği olay nedeniyle özür diledi. Müslüman kimliğine vurgu yapan Hadid, "Paylaşımlarımın ve sosyal platformlarımın herhangi birine nefret için kullanılmasını asla istemem, özellikle de kendi güzel ve güçlü mirasımdan olanlara karşı. Ailemin Müslüman ve Arap yönünü çok seviyorum ve önemsiyorum, aynı şekilde dünyanın her yanındaki erkek ve kız kardeşlerimin de. Onları suçladığımı düşünen herkesten, özellikle Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden içten bir özür dilemek isterim." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.