Hava Durumu

Filistin'de 9. Öfke Cuması

ABD'nin Kudüs kararının ardından 9. Öfke Cuması'nda Filistin'de protestocular sokakları doldurdu, işgal kuvvetleri protestoculara saldırdı.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2018 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2018 16:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Filistin'de 9. Öfke Cuması

ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü siyonist işgal rejiminin başkenti ilan etmesine karşı tepkiler bugün de bütün Filistin'de gösterilerle ve eylemlerle kendisini gösterdi. Kudüs için bugün (2 Ocak) dokuzuncu öfke Cuması idi. Bu vesileyle Cuma namazı sonrasında ABD'nin kararına ve işgal rejiminin tutumuna karşı gösteriler ve eylemler düzenlendi. İşgal rejimi askerlerinin eylemlere müdahalesi sebebiyle bazı yerlerde çatışmalar çıktı.

İşgal kuvvetleri sivillere saldırdı

Dokuzuncu öfke Cumasında yine en büyük eylemlerin ve gösterilerin Kudüs'te gerçekleştirildiği haber verildi. İşgal güçleri İseviyye köyünün ana giriş kapısında göstericilere müdahale etti ve burada meydana gelen olaylarda yirmi kişi yaralandı. İşgal güçlerinin buradaki müdahalelerinde gaz bombası, göz yaşartıcı bomba ve gerçek mermiler kullandıkları ifade edildi.

Cuma namazı sonrasında Ramallah ve El-Bire'de de Kudüs için gösteriler düzenlendi. Ramallah'ın batısındaki Bedres köyünde barışçıl bir gösteri düzenlenmesine rağmen işgal güçlerinin müdahalede bulundukları, onlarca kişinin yaralandığı veya atılan gaz bombalarından dolayı boğulma tehlikesi geçirdiği haber verildi. İşgal güçlerinin buradaki gösteriyi izleyen gazetecilere de saldırdığı ve üzerlerine zehirli gaz bombası attıkları haber verildi.

Bir başka gösteri de Ramallah'ın batısındaki Belin köyünde düzenlendi ve işgal güçleri buradaki gösterilere de müdahalede bulundular.

Dokuzuncu öfke Cumasında Gazze'de de gösteriler ve yürüyüşler düzenlendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.