Hava Durumu

Filistinli şoför otobüste asılı bulundu Kudüs karıştı

Kudüs'te bir Filistinlinin şoför olarak çalıştığı otobüste cesedinin bulunmasının ardından İsrail polisi ile Filistinliler arasında çatışmalar çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2014 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2014 09:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Filistinli şoför otobüste asılı bulundu Kudüs karıştı
Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Filistinli Hasan Yusuf er-Ramuni'nin (32), Kudüs'te şoförlüğünü yaptığı İsrailli bir otobüs firmasına ait araçta ölü bulunmasından sonra, Kudüs'ün çeşitli bölgelerinde toplanan Filistinliler ile İsrail polisinin arasında çatışmalar çıktı. İsrail polisinin, Filistinlilere karşı plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullandığı aktarıldı.

Öte yandan, Fetih, Hamas, Filistin Kurtuluş Halk Cephesi ve Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi'nin, Yahudi yerleşimcileri sorumlu tuttukları olaya tepki amacıyla bugün genel grev yapma kararı aldıkları açıklandı.

Kudüs'te, İsrailli bir otobüs firmasında şoför olarak çalışan Filistinli Er-Ramuni, dün otobüste boynundan asılmış halde ölü bulunmuştu.

İsrail polisinin kısa sürede olayı “intihar” olarak adlandırması tepkilere neden olmuş, Ramuni'nin Filistin medyasında yayınlanan fotoğraflarında yüz, sırt ve ayak kısmında morlukların olduğu ileri sürülmüştü.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.