Hava Durumu

Film gibi dolandırıcılık hikayesi

Film gibi dolandırıcılık hikâyesi: ‘Afrika ülkesi Burkino Faso Tarım Bakanı’nın oğluyum’ diyen Jule Sorgho, Konyalı bir işadamını 50 bin Euro dolandırdı.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2016 06:10
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2016 06:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Film gibi dolandırıcılık hikayesi
Geçtiğimiz 15 Ağustos’ta internet üzerinden Konya’da tarım makinesi imalatı yapan işadamı İ.U. ile irtibat kuran Jule Sorgho, kendisini ‘Burkino Faso’nun Tarım Bakan’ın oğlu’ olarak tanıttı.

Üç arkadaşıyla 2 milyon liralık ithalat anlaşması için Konya’ya geleceğini söyleyen Sorgho için İ.U. 5 yıldızlı bir otelde yer ayırttı. Konya’ya gelen Sorgho ve arkadaşları, “Dolarlarımız Birleşmiş Milletler (BM) mühürlü” diyerek, bu mühürleri sökecek cihazın çalışması için işadamından 100 bin Euro istediler.



MUCİZE CİHAZ

İşadamından 50 bin Euro alan şüpheliler, elektrikli bir cihazın bir bölümüne dolardiğer bölümüne Euro koyup düğmeye bastılar. Sonuçta dolarların kullanılabilir hale geldiğini iddia eden şüpheliler, İ.U’ya gerçek Euro’lar yerine, cihaza gizledikleri sahte paraları verdiler ve işyerinden ayrıldılar. Bir süre sonra poşeti açan işadamı birkaç gerçek Euoro’nun altında sadece kâğıt bulunca polisi aradı. 

Yakalanan Burkino Fasolu Jule Sorgho, Gineli Hassane Mara, Mali’li Ousane Konate ve Kongolu Longo Lono Charles’ın üzerlerinde binlerce sahte dolar ve Euro ile işadamından aldıkları paradan kalan 48 bin Euro ile 400 dolar çıktı. İşadamına parası iade edilirken şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.