Hava Durumu

Finalde sahaya giren YouTuber ve arkadaşları gözaltında!

Liverpool ile Chelsea'nin karşılaştığı UEFA Süper Kupa Finali'nde sahaya giren Youtuber Fester Abdü, saniyede 20 takipçi kaybediyor. Edinilen son dakika bilgisine göre; Süper Kupa maçında sahaya giren Youtuber, gözaltına alındı. Süper Kupa sahaya giren Ali A.Y'nin yanı sıra onu görüntüleyen 4 arkadaşı da gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2019 11:51
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2019 11:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Finalde sahaya giren YouTuber ve arkadaşları gözaltında!

Beşiktaş Park'ta Liverpool ve Chelsea arasında oynan UEFA Süper Kupa finalini sona erdi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün müsabakayla ilgili olarak aldığı güvenlik önlemleri çerçevesinde, maç öncesi, yabancı uyruklu 12 kişi yasaklı madde, hırsızlık ve kural ihalelerinden dolayı gözaltına alındı. Çalışmalarda 13 Türk taraftar da karaborsada bilet satışı, dolandırıcılık gibi çeşitli suçlardan gözaltına alındı.

SAHAYA GİREN VE ARKADAŞI GÖZALTINDA

Gözaltına alınan 13 Türk taraftar arasında sahaya giren Ali A.Y. ile arkadaşları da yer alıyor. Maçın oynandığı sıra sahaya giren Ali A.Y. ve onu görüntüleyerek sosyal medyada paylaşmak isteyen 4 arkadaşı da yakalanarak gözaltına alındı. Ali A.Y., arkadaşları ve karaborsada bilet satışı yapmak isteyen şüphelilerin, polis merkezindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Ali A.Y.'nin, Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğünde gerçekleştirilen ilk sorgusunda Süper Kupa Finali'ni izlemek için stadyuma geldiğini, maçın heyecanıyla kendini sahaya atarak kaleye doğru koşmaya başladığını söylediği öğrenildi.

Yılmaz'ın ayrıca, gerçekleştirdiği hareketin önceden planlanmadığını ve beraberindeki arkadaşlarının video ve fotoğraf çektiğinden habersiz olduğunu belirttiği bildirildi.

Öte yandan, Youtuber'in 1993 yılında Adana'da dünyaya geldiği, ilk ve ortaokul eğitiminin ardından Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi Bölümünden mezun olduğu öğrenildi.

ALACAĞI CEZA MERAK KONUSU

Youtube'da yayınladığı videolarla yaklaşık 4,5 milyon abone sayısına ulaşan sosyal medya fenomeni kısa bir süre önce kazandığı rekor tazminat ile gündeme gelmişti. Instagram'da da yaklaşık 1 milyon aboneye sahip olan Ali Abdülselam Yılmaz'ın sahaya girmesinin ardından alacağı ceza ise merak konusu oldu.

Geçtiğimiz yıllarda yaşanan benzeri olaylarda sahaya giren kişiler hakkında ömür boyu müsabakalardan men cezası gelmişti. Karşılaşma öncesi sosyal medya hesapları üzerinden tribünlerden görüntüler paylaşan Youtuberin önümüzdeki günlerdeki açıklamaları olayı daha da aydınlatacak.

BÜYÜK KAYIP

Dün akşam Beşiktaş Park'ta Liverpool ile Chelsea'nin kozlarını paylaştığı UEFA Süper Kupa Finali'nde sahaya atlayan Fester Abdü gecenin tepki çeken ismi olmuştu. Sosyal medyada çektiği videolar ile ünlenen Youtuber, maçın 14. dakikasında sahaya atlayarak futbolcuların arasında koşmaya başlamıştı. O hareketinden sonra sosyal medyada ağır eleştiriler alan fenomen, saniye saniye takipçi kaydediyor. Fenomen saniyede en az 20 takipçi kaybı yaşıyor.

Ülke imajını sarstığı gerekçesiyle sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutulan Youtuber'ın abone sayılarındaki düşüşün artacağı tahmin ediliyor.

INSTAGRAM HESABINI KAPATTI

Dün gece UEFA Süper Kupa maçında Liverpool ile Chelsea, Vodafone Park'ta karşılaştı. Maç esnasında sahaya giren bir kişi güvenlik görevlileri tarafından çıkarıldı. Paylaşılan görüntüler sonrası sahaya giren kişinin 'Deli Mi Ne' isimli YouTube kanalının sahibi Youtuber Ali Abdülselam Yılmaz olduğu öğrenildi.

Sahaya girmesinin ardından Deli Mi Ne kanalının sahibi Ali Abdülselam Yılmaz'a sosyal medyadan tepki yağdı. Youtuber Feser Abdü'nün "Deli Mi Ne" isimli kanalı yüz binlerceabone kaybı yaşadı. Sahaya girilmesine tepki gösterenler kanalı boykot etti.

Bu gelişmeler yaşanırken Deli Mi Ne YouTube kanalının sahibi Ali Abdülselam Yılmaz Instagram hesabını kapattı.

Yılmaz'ın Instagram hesabına girmeye çalışan kullanıcılar "kullanıcı bulunamadı" uyarısıyla karşılaştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.