Hava Durumu

Finale yürüyoruz

İlk maçta 3-0 yendiği Rote Raben Vilsbiburg’u rövanş karşılaşmasında da mağlup etmeyi başaran Büyükşehir Belediyespor, yarıfinalde bir diğer Alman temsilcisi Schweriner SC’nin rakibi oldu.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2015 08:00
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2015 08:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Finale yürüyoruz
FIRTINA GİBİ BAŞLADI

Bursa Büyükşehir Belediyespor, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Bayanlar Challenge Cup çeyrek final rövanş karşılaşmasında dün Almanya’nın Rote Raben Vilsbiburg takımını konuk etti. Avrupa’da final hedefleyen Yeşil Beyazlılar, ilk maçta deplasmanda 3-0 yendiği rakibi karşısında ikinci maça da etkili başlayan taraf olurken, teknik molalara 8-3 ve 16-8 üstün giren ev sahibi ekip, seti 25-22 kazanarak 1-0 öne geçti. 

\\\"\\\"

İLK KEZ SET KAYBETTİ

Çekişmeli geçen ikinci sette Luaces’i durduramayan ve ikinci teknik molaya 10-16 geride giren Sultanlar, Pena’nın etkili oyunlarıyla üstünlüğü yeniden eline aldı ve Duygu’nun başarılı servisleriyle ikinci seti 25-23 kazanarak durumu 2-0’a getirdi. Üçüncü seti 25-21 Rota Raben’e kaptıran Yeşil Beyazlılar, Challenge Cup’ta ilk kez set kaybetse de dördüncü seti 25-18 üstün tamamlayan Büyükşehir Belediyespor, maçtan 3-1 galip ayrılarak yarıfinale yükselen taraf oldu. 

\\\"\\\"

ALTEPE SULTANLAR'I KUTLADI

CEV Challenge Cup’ta yarıfinale kalan bayan voleybolcuları kutlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Avrupa’da final yaşamak istiyoruz” dedi.


\\\"\\\"

Büyükşehir Belediyespor’un dün CEV Challenge Cup’ta oynadığı çeyrek final rövanş karşılaşmasını Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda kulüp başkanı Recep Altepe de izledi. Mücadele boyunca büyük heyecan yaşayan Altepe, maç sonunda yarı finale yükselmeyi başaran Yeşil Beyazlı voleybolcuları tek tek kutladı. Avrupa’da final yaşamak istediklerini belirten Başkan Altepe, “Voleybol takımımız kendi gücüyle, tüm performansını ortaya koyarak yarı finale yükseldi. Bizim gururumuz oldular. Kendilerini tebrik ediyoruz. Amatör ruhla gelen sporcularımızın Avrupa’da başarı elde etmesi bizim için önemli. İnşallah daha büyük başarılara imza atacaklar. Bizler de elimizden gelen desteği göstereceğiz. Şimdi yarıfinalde bir başka Almanya temsilcisi Schweriner ile karşılaşacağız. Bu maçları da kazanıp finale kalmak istiyoruz. Bir Avrupa finali yaşamak beklentilerin üzerinde bir sonuç olur. Ben sporcularımızın finale kalacaklarına inanıyorum” dedi. 

\\\"\\\"

RAKİP YİNE ALMANLAR

CEV Challenge Cup’ta kupayı hedefleyen Büyükşehir Belediyespor, yarıfinalde bir başka Alman temsilcisi Schweriner SC ile kozlarını paylaşacak. Kupanın favorilerinden biri olarak gösterilen İtalyan ekibi Igor Gorgonzola Novara'yı ilk maçta 3-1, rövanş maçında da 3-2 yenmeyi başaran Sarı Mavililer, adını son 4’e yazdırırken, Schweriner ile Büyükşehir arasındaki ilk maç 25 Mart Çarşamba günü deplasmanda, ikinci maç ise 29 Mart Pazar günü Bursa’da oynanacak. 
 Ozan DEMİR'in haberi...


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.