Hava Durumu

Firari albayın cebinden neler çıktı neler

Darbe girişimi sırasında İstanbul’da askerleri koordine eden firari Albay Ahmet Zeki Gerehan’ın evindeki kamuflajının cebinden, nereye kaç asker sevk edileceğini gösteren not çıktı

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2016 09:03
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2016 09:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Firari albayın cebinden neler çıktı neler
15 Temmuz gecesi darbeci askerleri koordine eden ve darbe girişimi başarısız olunca da ortadan kaybolan Albay Ahmet Zeki Gerehan'ın evindeki kamuflajının cebinden, darbe planlarının yer aldığı notlar çıktı.
 
SIRRA KADEM BASTI
 
Darbeci askerlerin "Yurtta Sulh Konseyi"adı altında oluşturdukları WhatsApp grubunda da bulunan Ahmet Zeki Gerehan, 15 darbenin bastırılması üzerine ortadan kaybolmuştu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, darbeci albayını ev ve iş yerinde arama yaptı. Evde bulunan kamuflajın cebinde bir belge ele geçirildi. Çıkan kâğıtta darbe gecesi nereye ne kadar asker sevkiyatı yapılacağını gösteren firari Albay Gerehan'a ait el yazısı notlar yer alıyordu. "Kartal kavşak" diye başlayan belge "Çobançeşme" diye sonlanıyordu.
 
ORDU KOMUTANINI HEDEF ALDI
 
Soruşturma dosyasına delil olarak giren belgede, 15 Temmuz'da çatışmaların yaşandığı TRT, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Havalimanı ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü gibi kritik bölgelere gönderilecek darbeci asker sayısının Gerehan tarafından belirlendiğini gösteriyor. Firari albayın talimatı ile Harp Akademileri Komutanlığı'nda bulunan subay adayı öğrencilerin İstanbul'un çeşitli noktalarındaki askeri birliklere sevk edildikleri anlaşıldı. Albay Ahmet Zeki Gerehan, 15 Temmuz gecesi 1. Ordu Komutanı Ümit Dündar'ı gözaltına almak üzere bir tim görevlendirmiş, WhatsApp gurubuna da ,"Ordu Komutanı telefonu çalıyor ama açmıyor. Konum bulunamaz mı" şeklinde mesaj yazmıştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.