Hava Durumu

Fırat Kalkanı'nda 16 DAEŞ'li etkisiz hale getirildi

TSK, Fırat Kalkanı'nın 179. gününde 10 hedefin vurulduğunu,16 DAEŞ'linin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2017 18:15
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2017 18:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Fırat Kalkanı'nda 16 DAEŞ'li etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmeye göre, DAEŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin oluşturduğu tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek için Suriye'nin kuzeyine yönelik 24 Ağustos 2016'da başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı sürüyor.

Harekatın 179'uncu gününde, muhalif unsurlardan oluşan özel görev kuvvet gruplarınca, karadan ve havadan yapılan yoğun ateş desteğiyle büyük ölçüde kontrol sağlanan El Bab'ın, terör örgütü DAEŞ unsurlarından temizlenmesine yönelik çalışmalara devam edildi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki topçu ve diğer ateş destek vasıtalarıyla DAEŞ'a ait 95 hedefe atış yapılarak, barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçlar baskı altına alındı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığınca, terör örgütü DAEŞ'a ait 9 hedefe hava harekatları düzenlendi. Hava harekatları sonucu, teröristlerce barınma maksatlı kullanılan 9 bina, 2 araç, bir akaryakıt istasyonu imha edildi.

Yapılan topçu atışları ve düzenlenen hava harekatları sonucunda 16 DAEŞ'lı terörist etkisiz hale getirildi.

Koalisyon güçleri tarafından düzenlenen hava harekatlarında ise 5 DAEŞ mensubu terörist etkisiz hale getirildi, bir barınma yeri imha edildi.

Harekat kapsamında El Bab'ın iç kısımlarının DAEŞ terör örgütünün geride kalan unsurlarından ve tuzaklanmış patlayıcılardan tamamen temizlenmesi amacıyla hava harekatları, topçu atışları desteğiyle arama-tarama faaliyetlerinin devam ettiği bildirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.