Hava Durumu

Fırat Kalkanı şehidi son yolculuğuna uğurlandı

Fırat Kalkanı Harekatı’nda, Suriye’nin El-Bab bölgesinde yapılan saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ahmet Şahin’in memleketi Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen cenaze töreninde, şehidin astsubay olan kardeşi, ağabeyini, “Keşke senin yerine ben öleydim orada ben yatsaydım ağabeyim” sözleri ile uğurladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2016 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2016 16:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Fırat Kalkanı şehidi son yolculuğuna uğurlandı
El-Bab bölgesinde yapılan saldırıda şehit olan Afyonkarahisarlı Piyade Uzman Çavuş Ahmet Şahin, baba ocağı olan Çay ilçesinde gerçekleştirilen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Şahin’in cenazesi Gaziantep’te gerçekleştirilen askeri törenin ardından hava yolu ile memleketi Afyonkarahisar’a gönderildi. Öğlen saatlerinde uçak ile gelinen cenaze şehidin ailesi ve protokol üyeleri tarafından Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanlığından alındı. Ardından şehit Şahin’in cenazesi araç konvoyu eşliğinde karayolu ile Çay ilçesindeki baba evine getirildi. Burada alınan helallik sırasında gözyaşları sel olurken, aile üyelerinin feryatları yürekleri dağladı. Şehidin tabutunu görmek isteyen yakınları ve ilçe sakinleri zaman zaman izdihama neden oldular. Şehit Şahin’in cenazesi daha sonra ilçe merkezinde hazırlanan tören alanına getirildi.

Gerçekleştirilen cenaze törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, protokol üyeleri ile birlikte askeri erkan üyeleri, yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Cenaze namazı öncesi şehidin babası İsmail, annesi Emine, eşi Şeyma Şahin Türk bayraklı tabutu sarılarak uzun süre gözyaşı döktüler. Şehit ailesini ise yakınları ve askerler sakinleştirmeye çalıştı.

Şehidin Erzurum’da jandarma astsubay olarak görev yapan ve cenaze törenine sivil kıyafetle katılan kardeşi Mahmut Şahin de diğer aile üyeleri gibi tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Cenaze namazında babası ile birlikte saf tutan Mahmut Şahin’in “Keşke senin yerine ben öleydim, orada ben yatsaydım ağabeyim” sözleri ise yürekleri dağladı.

Şehit Şahin’in cenaze namazını Afyonkarahisar İl Müftüsü Şükrü Kabukçu kıldırdı. Cenaze töreni boyunca baba ve oğluna sarılarak teselli etmeye çalışan Bakan Eroğlu, cenaze namazında aile üyelerinin yalnız bırakmadı. Şehit Şahin kılınan cenaze namazı sonrası ilçe mezarlığında şehitlikte toprağa verildi.

Şehit Şahin’in yaklaşık 6 aylık evli olduğu ve eşi Şeyma Şahin’in de şehidin sınır ötesi operasyonu katıldığı için kocasının ailesi ile birlikte Çay ilçesinde olduğu belirtildi. Şehit Şahin’in asıl görev yerinin ise Kayseri olduğu ve geçici görevle Fırat Kalkanı Harekatı'na katıldığı bildirildi.

Öte yandan, şehidin Afyonkarahisar’ın 2016 yılındaki 20'nci şehidi, Çay ilçesinin ise 5'nci şehidi olduğu öğrenildi. Şehit Şahin, Fırat Kalkanı Harekatı’nda Afyonkarahisar’ın da ilk şehidi oldu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.