Mersin'in Silifke ilçesinde mart ayı başında örtü altında ilk hasat edildiğinde 150 liraya satılan eriğin kilogramı 55 liraya düştü.
Haber Giriş Tarihi: 24.03.2018 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2018 17:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mersin'in Silifke ilçesinde mart ayı başında örtü altında ilk hasat edildiğinde 150 liraya satılan eriğin kilogramı 55 liraya kadar geriledi.
Tadımlık küçük paketlerle büyük kentlere gönderilen eriğin fiyatı, hasadın çoğalmasıyla düşmeye başladı.
Atayurt Hal Derneği Başkanı Ali Türer, gazetecilere yaptığı açıklamada, can eriği hasadının yoğunlaşmasının ardından kilogramının 55 liraya alıcı bulduğunu söyledi.
Bu yıl ilçe genelinde 8 bin dönüm arazide hasat yapılacağını anlatan Türer, ilçedeki eriğin lezzetinden dolayı tercih edildiğini dile getirdi.
Eriğin getirisi dolayısıyla ilginin sürekli arttığını ve üretim alanının da buna bağlı olarak genişlediğini aktaran Türer, "Göksu Vadisi, Türkiye'nin en doğal ortamlarından birisi. Mikro klima özelliğinden dolayı burada yetişen ürünlerin ayrı bir tadı ve görünümü var. Buranın en önemli özelliklerinden biri de meyve turfandacılığıdır. Türkiye'nin ilk turfanda can eriği Silifke'nin Göksu Vadisi'nde çıkmaktadır." diye konuştu.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Fiyatı 55 liraya düştü
Mersin'in Silifke ilçesinde mart ayı başında örtü altında ilk hasat edildiğinde 150 liraya satılan eriğin kilogramı 55 liraya düştü.
Mersin'in Silifke ilçesinde mart ayı başında örtü altında ilk hasat edildiğinde 150 liraya satılan eriğin kilogramı 55 liraya kadar geriledi.
Tadımlık küçük paketlerle büyük kentlere gönderilen eriğin fiyatı, hasadın çoğalmasıyla düşmeye başladı.
Atayurt Hal Derneği Başkanı Ali Türer, gazetecilere yaptığı açıklamada, can eriği hasadının yoğunlaşmasının ardından kilogramının 55 liraya alıcı bulduğunu söyledi.
Bu yıl ilçe genelinde 8 bin dönüm arazide hasat yapılacağını anlatan Türer, ilçedeki eriğin lezzetinden dolayı tercih edildiğini dile getirdi.
Eriğin getirisi dolayısıyla ilginin sürekli arttığını ve üretim alanının da buna bağlı olarak genişlediğini aktaran Türer, "Göksu Vadisi, Türkiye'nin en doğal ortamlarından birisi. Mikro klima özelliğinden dolayı burada yetişen ürünlerin ayrı bir tadı ve görünümü var. Buranın en önemli özelliklerinden biri de meyve turfandacılığıdır. Türkiye'nin ilk turfanda can eriği Silifke'nin Göksu Vadisi'nde çıkmaktadır." diye konuştu.
GÜNÜN EN ÇOK OKUNAN HABERLERİ
BAKMADAN GEÇME...
POPÜLER VİDEOLAR