Hava Durumu

Flakka nedir? Zombi görüntülerinin ardından gündeme geldi

Flakka, son günlerde ABD'de ortaya çıkan zombi görüntülerinin ardından gündeme geldi.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2017 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2017 13:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Flakka nedir? Zombi görüntülerinin ardından gündeme geldi

Sentetik bir uyuşturucu olarak bilinen Flakka, kullananlar üzerinde acıya duyarsızlık ve hiper saldırganlık gibi duruma neden olmaktadır. İşte, konunun detaylarını araştıran vatandaşların araştırdığı Flakka nedir sorusu hakkında detaylı bilgiler.

Flakka, bu uyuşturucu maddeyi kullananların üzerinde oluşturduğu etki nedeniyle vatandaşların araştırdığı konular arasında yer aldı. Ortaya çıkan video görüntülerinde Flakka'nın zombi etkisi yarattığı ve kullananların kendisini kaybettiği ekrana yansıyor. İşte, Flakka nedir sorusu ve bu madde hakkında bazı bilgiler

FLAKKA NEDİR?

Flakka, asıl adı 'sentetik katinon' olan ve toplum içerisinde banyo tuzu olarak bilinen uyarıcıdır. Amfetamin tarzında uyarıcıların ortaya çıkardığı fiziksel ve psikolojik etkileri bulunan Flakka, euphoric uyarıcıların yeni versiyonları arasında yer almaktadır.

Banyo tuzu olarak bilinen türe göre farklı bileşenler içerdiği için daha güçlü bir etkiye sahip olan Flakka, bu etkisini ilk 15 dakika içerisinde gösterebilmektedir. Ortalama 4 ila 8 saat arası devam eden Flakka, bedene girdiği andan itibaren halisünasyonlar ve saldırganlık hissiyatını ortaya çıkarmaktadır.

Flakka kullanımının Delirium denen ve nadir olarak görülen aşırı güçlü yan etkide kaygı, halüsinasyonlar, disoryantasyon, yüksek vücut ısısı, ağrıya / acıya duyarsızlık ve hiper-saldırganlık görülüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.