Hava Durumu

Flaş...Erdoğan'ın eski korumaları gözaltında

Savcı düğmeye bastı, 6 ilde operasyon yapıldı. Başbakan'ın eski koruma müdürlerinin de aralarında olduğu 11 kişi gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2014 10:52
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2014 10:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Flaş...Erdoğan'ın eski korumaları gözaltında

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın çalışma ofisi, ev ve aracında dinleme cihazı bulunmasına ilişkin yürütülen 'böcek soruşturması'nda düğmeye bastı. Savcı Durak Çetin'in talimatıyla 5 kentte eşzamanlı operasyon yapıldı. Aralarında emniyet müdürleri Zeki Bulut ve Mehmet Yüksel'in de bulunduğu ve tamamı Başbakan Erdoğan'ın eski korumalarından oluşan 11 kişi gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı olan bir kişinin de yurtdışında olduğu ortaya çıktı.

5 KENTTE 11 GÖZALTI

Savcı Çetin'in Ankara 12. Sulh Ceza Mahkemesi'nden aldığı kararla başlatılan operasyonla Ankara'da 6, İstanbul'da 1, Diyarbakır'da 1, Yozgat'ta 2, Karabük'te 1 olmak üzere toplam 11 kişiyi gözaltına alındı. Gözaltı listesindeki eski Emniyet Müdürü Serhat Demir'in yurt dışında olduğu ortaya çıktı. Savcılığın soruşturmayı "Örgüt ve Casusluk" iddiasıyla yürüttüğü belirtildi. Terörle mücadele ve bilim polisleri, gözaltı kararı olan eski Başbakanlık korumalarının evlerinde teknik cihazlarla ayrıntılı arama yaptı. Şüpheli isimlerin evlerinde ses kayıtlarının arandığı öğrenildi. Polisler önce emniyette sorgulanacak, ardından Savcı Çetin'e ifade verecek.

Ankara'daki arama kararı 12. Sulh Ceza Mahkemesi'nde alındı. Diğer illerdeki arama ve gözaltı kararlarıysa illerin bulunduğu sulh ceza mahkemelerinden çıkartıldı. Operasyonun başlamasında Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun "böcek"lerle ilgili verdiği rapor etkili oldu.

GÖZALTINDAKİ İSİMLER

1. Sınıf Emniyet müdürü Mehmet Yüksel: Eski Başbakanlık Koruma Daire Başkanı olan Yüksel, şu an Polis Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda görev yapıyor.
1. Sınıf Emniyet Müdürü Zeki Bulut: Başbakan Erdoğan'ın eski koruma müdürü olan Bulut, şu an Polis Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda çalışıyor.
3. Sınıf Emniyet Müdürü Ali Özdoğan: İstihbarat Dairesi Başkanlığı'nda çalışan Özdoğan, şu an Gaffar Okkan PMYO'da görev yapıyor.
4. Sınıf Emniyet Müdürü Sedat Zavar: İstihbarat Dairesi Başkanlığı'nda çalışan Zavar, Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapıyor.
Emniyet amiri görevinden ihraç edilen Ahmet Türer: Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığında çalışan Türer'in, meslekten ilişiği kesildi.
Komiser Enes Çigci: İstihbarat Dairesi Başkanlığı'nda çalışan Çiğci, Ankara Gölbaşı'nda görevine devam ediyor.
İbrahim Sarı: Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nde görev yapıyor.
Hurşit Gölbaşı: Başbakanlık Koruma Güvenlik Teknik Şube Müdürlüğü'nde çalışıyor.
Harun Yavuz: KOM Daire Başkanlığında çalışırken, Hakkari İl Emniyet Müdürlüğüne nakledildi.
Seyit Saydam: Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü'nde görev yapıyor.
İlker Usta: İstihbarat Dairesi Başkanlığı'ndan, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü'ne tayin edildi.
4. Sınıf Emniyet Müdürü Serhat Demir: Eski Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı personeli olan Demir, Emniyet'ten istifa etti. Yurt dışında olan Demir, bu nedenle gözaltına alınamadı.

habertürk

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.