Hava Durumu

Flaş gelişme! PYD davet edilmedi

Cenevre'de cuma günü başlayacak görüşmelerde Suriye hükümeti heyetine Dışişleri Bakanı Velid Muallim'in başkanlık edeceği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2016 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2016 17:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Flaş gelişme! PYD davet edilmedi
İnterfax haber ajansına konuşan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Gennadiy Gatilov, Cenevre görüşmelerinde Suriye hükümetini temsil edecek heyete Muallim'in başkanlık yapacağını söyledi.

'MISTURA, MUALLİM'İ ÖZELLİKLE DAVET ETTİ'

Gatilov, "(BM'nin Suriye Özel Temsilcisi) Staffan de Mistura, Muallim'i özellikle davet etti" dedi.

PYD'nin cuma günü düzenlenmesi planlanan Cenevre görüşmelerine davet edilmediğini ancak ileri bu sürece dahil edilebileceklerini söyleyen Gatilov, "Suriye görüşmelerinin ilk aşaması için PYD'ye davetiye gönderilmedi ama de Mistura onlar için yer ayırdı. Bu da PYD'nin ileriki aşamalarda davet edileceği anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.

"Biz Kürtlerin görüşmelerde bulunması gerektiğini düşünüyoruz. Zira Kürtler Suriye halkının önemli bir bölümünü oluşturuyor ve Suriye topraklarının önemli bir bölümünü kontrol ediyor" diyen Gatilov, "Bu nedenle Kürtler olmadan herhangi bir problemin çözülmesi ya da Suriye'nin geleceğiyle ilgili herhangi bir karar alınması kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.