Hava Durumu

Flaş hareket! Bitcoin'de neler oluyor?

Bitcoin fiyatları, dünkü işlemlerde kısa sürede yaklaşık olarak yüzde 5 oranında değer kaybederken, bugünkü işlemlerde 58 bin dolar ile 61 bin dolar seviyeleri arasında dalgalandı. Huobi Türkiye Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü ve Bitci.com Araştırma Müdürü Mehmet Çoban Bitcoin fiyatlarında yaşanan flaş hareketi hurriyet.com.tr'ye analiz etti.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2021 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2021 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Flaş hareket! Bitcoin'de neler oluyor?

Bitcoin fiyatları, geçtiğimiz hafta çarşamba günü 66 bin 973 Dolar seviyesine kadar yükselerek tarihi rekorunu yenilerken, sonrasında zirvesinden kademeli olarak uzaklaştı. Bitcoin (BTC), dünkü işlemlerde 62 bin dolar seviyesinden sert bir satış yiyerek 58 bin dolar seviyesine kadar gerilerken, bu düşüşte Bitcoin'e birçok kripto para birimi de eşlik etti. En popüler kripto para birimi, dördüncü işlem gününe bu seviyelere yakın işlemlerden başlarken, sonrasında yeniden 61 bin doların üzerine çıktı.

Uzmanlar bu düşüşün ana sebebi olarak, ABD Hazinesinin 'stablecoin'lerle (bir varlığa sabitlenmiş kripto para birimi) ilgili olarak yapmış olduğu açıklamayı gösteriliyor. ABD Hazinesinin, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun Tether ve USD Coin (USDC) dahil olmak üzere stablecoin'leri düzenlemede liderliği almasına izin verdiği bildiriliyor. Bu hafta içinde yayınlanması beklenen rapor sonucunda, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC), 130 milyar doların üzerindeki stablecoin piyasasına sert tedbirler getirebileceği öngörülüyor.

TESLA'NIN KÖTÜ ŞANSI MI?

Yaşanan düşüş hareketinin bir diğer sebebi ise, 'Tesla'nın kötü şansı' olarak gösteriliyor. Elon Musk'ın CEO'su olduğu ABD merkezli elektronik otomobil üreticisi Tesla, kripto para ödemelerini yakın zamanda yeniden başlatabileceğinin ipuçlarını verdi. Piyasanın uzmanları, Tesla'nın Bitcoin alımı yapacağını açıkladığında, kripto para piyasasının bunu kar realizasyonu olarak algıladığını ve piyasalara satış getirdiğini değerlendiriyor.

EL SALVADOR YENİDEN BITCOIN ALDI

El Salvador, dünyada Bitcoin'i resmi para birimi olarak kabul eden tek ülke olurken, devlet Bitcoin alımına devam ediyor.

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, dün Twitter hesabından yaptığı açıklamada 420 Bitcoin daha satın aldıklarını duyurdu. Başkan Bukele, uzun bir bekleyiş sonrası dipten alım yaptıklarını duyururken; El Salvador hazinesindeki toplam Bitcoin sayısı 1.120'ye yükseldi. En son satın alınan 420 yeni Bitcoin'in ise hangi fiyattan alındığı henüz açıklanmadı.

BITCOİN VE ETHEREUM'DA SON FİYATLAR

Bitcoin fiyatları, gün içerisinde en yüksek 61 bin 241 doları, en düşük ise 58 bin 166 dolar seviyesini görürken; saat 12.57 itibarıyla dünkü kapanış fiyatına göre yüzde 3,38 oranında yükselişle 60 bin 931 dolar seviyesinde hareket ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.