Hava Durumu

FOX TV Haber Müdürü Gün tutuklandı

Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında savcılıkça tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen gazeteci Ercan Gün ve dönemin Trabzon İl Jandarma İstihbarat Şubesi’nde görevli Yarbay Metin Yıldız, "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2016 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2016 15:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
FOX TV Haber Müdürü Gün tutuklandı
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan gazeteci Ercan Gün ve Yarbay Metin Yıldız, dün İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi. Her iki şüpheli, soruşturmayı yürüten Savcı Gökalp Kökçü tarafından ifadeleri alınmadan dosya üzerinden "Örgüt üyeliği" suçundan mahkemeye sevk edildi. Ancak nöbetçi hakimlik, iş yoğunluğu nedeniyle şüphelilerin dosyasını bugüne bıraktı. Nöbetçi İstanbul SulhCeza Hakimliği’ne çıkarılan şüphelilerin, sesli ve görüntülü kayıt yapılan sorgularının ardından "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan tutuklanmalarına karar verildi.

"GÖREVİ GEREĞİ ASGARİ GAYRETİ GÖSTERMEDİ"

Hakimliğin gerekçesinde, Metin Yıldız’ın olay tarihinde Trabzon İl JandarmaKomutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli bulunduğu, gazeteci Hrant Dink’in öldürüleceği istihbaratını almasına rağmen görevi gereği göstermesi gereken asgari gayreti göstermediği belirtildi. Ayrıca Metin Yıldız’ın, Dink’in öldürülmesi olayında yargılanan bir kısım jandarma ve emniyet mensubu şüphelilerle irtibatı, diğer şüphelilerle ve yargılananlarla fikir ve eylem birliği içinde hareket ederek cinayetin işleneceğini bildiği halde örgütün hedefleri doğrultusunda İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü’nün görev ve kadro itibariyle ele geçirebilmek için bu cinayetin sonucuna hizmet edecek şekilde hareket ettiği de anlatıldı.

Gazeteci Ercan Gün’ün ise olay tarihinde cinayetin faili olarak yakalanan Ogün Samast’ın görüntülerini cinayetle askeri ilişkilendirmeye yönelik algı oluşturulacak şekilde yayınladığı, bu doğrultuda şüpheli Samast’ın bahse konu fotoğrafları verdiği olay mahalline gitmesine rağmen Ergenekon yargılamalarına yönelik algı oluşturmaya matuf olarak maksatlı bir biçimde fotoğrafın çekildiği yerin jandarma olduğunu belirttiği kaydedildi.

Gerekçede, firari olan ve tutuklu bulunan birçok FETÖ/ PDY terör örgütü mensuplarıyla irtibatları, bu irtibatların FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarınca oluşturulan 17-25 Aralık Kumpas soruşturmaları, MİT tırlarının durdurulmasıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin ve hükümetinin uluslararası alanda teröre yardım ettiği algısını oluşturmaya yönelik sonuçları 15 Temmuz darbe girişiminde de görülen ihanet hareketinden sonra devam ettirmesi, dosya arasında bulunan HTS raporları, baz ve sinyal bilgileri değerlendirme raporları, cinayetin öncesinde ve sonrasındaki hareket tarzları göz önüne alındığında kuvvetli suç şüphesinin varlığı nedeniyle üzerlerine atılı "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan tutuklanmalarına karar verildiği anlatıldı. Ayrıca şüphelilerin, dosyadaki delil durumu dikkate alınarak "Kasten öldürme" suçuna yönelik tutuklama talebinin ise reddine hükmedildiği ifade edildi.

SORUŞTURMA KAPSAMINDA TUTUKLU SAYISI 16’YA YÜKSELDİ

Gazeteci Ercan Gün, darbe girişiminin medya yapılanmasına soruşturmasında 29 Temmuz’da gözaltına alınmış, mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Aynı gün Dink cinayeti soruşturması kapsamında yeniden gözaltına alınan Ercan Gün, toplam 28 gündür gözaltında bulunuyordu. Öte yandan Dink cinayeti soruşturması kapsamında daha önce dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz’ün de aralarında bulunduğu 14 kişi tutuklanmıştı. Böylece soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 16’ya yükselmiş oldu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.