Hava Durumu

Fransa'da isyan büyüyor!

Fransa akaryakıt protestoları nedeniyle sokaklar yine karıştı. Polis ile göstericiler karşı karşıya geldi, başkent Paris'te tansiyon yükseldi. Gösterilerde 65 kişi yaralandı, 140'dan fazla kişi ise gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2018 19:39
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2018 19:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Fransa'da isyan büyüyor!

Fransa'da akaryakıt fiyatlarındaki zamları protesto etmek için sokağa inen 'sarı yelekliler' ülke sınırlarını aşarak Belçika'ya da sıçramıştı. Bugün Fransa'nın başkenti Paris'te yeniden bir araya gelen göstericiler polisle çatışarak kent meydanlarını savaş alanına çevirdi.Fransa'da akaryakıt fiyatlarındaki zammı protesto edenler, bugün de sokakta. Protestocular, polisle karşı karşıya geldi.Champs-Elysees''de kaldırımlar savaş alanına döndü. Polis göstericileri dağıtmak için gözyaşartıcı gaz ve tazyikli su kullanıyor.

Bugünkü gösterilerde şu ana kadar 65 kişi yaralandı, 140'dan fazla gösterici gözaltına alındı.İnternette organize olan protestocular, Fransa'da acil durumlar için her otomobilde bulunması gereken sarı yeleği sembol olarak kullanıyor.Gösteriler, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron için önemli bir sınav niteleğinde. Fransa Cumhurbaşkanı'nın halktan aldığı destek yüzde 20'lere gerilemiş durumda.Protestocular Cumhurbaşkanı Macron'u halktan kopuk olmakla eleştiriyor. 18 ay önce iktidara gelen Macron'sa tepkilere rağmen ekonomiyi yeniden şekillendirme planında kararlı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.