Hava Durumu

Fransa'da okula silahlı saldırı! Saldırgan belli oldu

Fransa'da Grasse kasabasında bir lisede silahlı saldırı gerçekleşti, 8 kişi yaralandı. İçişleri Bakanlığı Sözcüsü olayın 17 yaşındaki bir öğrenci tarafından gerçekleştirildiğini ve saldırganın yakalandığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2017 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2017 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Fransa'da okula silahlı saldırı! Saldırgan belli oldu

Fransa'nın güneyinde Alpes-Maritimes şehrine bağlı Grasse kasabasındaki Alexis de Tocqueville lisesinde silah sesleri duyuldu. Reuters'ın haberine göre saldırıda en az 2 kişi yaralandı. Yetkililer, yerel halka evlerinde kalmaları anonsunda bulundu.

Saldırıda bir kişinin okul müdürüne ateş açtığı belirtildi. Polis kaynaklarının yaptığı açıklamaya göre olayın ardından 1 kişi yakalandı. AFP'nin haberine göre olayın ardından Grasse'daki okullar geçici olarak kapatıldı.

'OLAY İKİ ÖĞRENCİ ARASINDA...'

Grass Belediyesi'nden yapılan açıklamada, olayın terörle bağlantısı olmadığı duyuruldu. Açıklamada, "İki öğrenci arasındaki bir olay" denildi.

Polis kaynakları gözaltına alınan kişinin 17 yaşındaki bir öğrenci olduğunu, üzerinden bir tüfek, iki tabanca, iki de el bombası çıktığını açıkladı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: SALDIRGAN İSTİHBARAT ÖRGÜTLERİ TARAFINDAN TAKİP EDİLMİYORDU

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Henry Brandet, Fransız BFM televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Fransa'nın güneyindeki Grasse şehrinde bulunan Alexis de Tocqueville lisesindeki saldırıyı, aynı liseden 17 yaşındaki bir öğrencinin düzenlediğini ve saldırganın polis tarafından yakalandığını kaydetti.

Saldırganın üzerinde pek çok silah bulunduğunu ifade eden Brandet, bu kişinin polis veya istihbarat örgütleri tarafından takip edilmediğini söyledi.

Olayda okulun müdürü dahil toplam 8 kişinin yaralandığını bildiren Brandet, saldırganın yanında başka bir kişi olabileceği konusunda herhangi bir bilgi edinmediklerini belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.