Hava Durumu

Fransa'dan Renault açıklaması geldi!

Fransız hükümeti, Renault-Fiat birleşmesinin dengeli bir hissedar yapısı ortaya çıkarmasını istiyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2019 22:50
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2019 22:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Fransa'dan Renault açıklaması geldi!

Fransa Hükümet Sözcüsü, Fransa'nın Renault ve Fiat Chrysler'in gerçekleştirecekleri birleşme çerçevesinde imzalanacak hissedarlık sözleşmesinde Fransa ve İtalya arasında bir dengenin sağlanacağı konusunda garantiler almak istediğini söyledi.

Sözcü, "Renault'un hissedarı olan Fransız hükümeti, Fransa'daki üretim tesislerinin kapatılmayacağı konusunun yanı sıra hissedarlık sözleşmesinde bir dengenin sağlanacağına dair garanti istiyor" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Renault Yönetim Kurulu'nun, Fiat Chrysler Automobiles'ın (FCA) birleşme teklifini değerlendireceği bildirilmişti.

Merkezi Fransa'da bulunan Groupe Renault'nun yönetim kurulundan, Fiat Chrysler Automobiles'in birleşme teklifine ilişkin açıklamada bulunulmuş, açıklamada, yönetim kurulunun bugün FCA'nın iki şirketin yüzde 50-50 payla birleşmesi teklifini görüşmek için toplandığı hatırlatılarak, İtalyan şirketin dostane teklifinin dikkatlice incelendikten sonra, kurulun söz konusu teklifi değerlendirmeye almaya karar verdiği belirtilmişti.

Renault'nun hisseleri yüzde 15,51 yükselişle 57,74 avrodan işlem görürken, Fiat Chrysler hisseleriyse yüzde 10,73 değer kazanarak 12,73 avroya yükselmişti.

.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.