Hava Durumu

Fransız parlamenterden Çavuşoğlu'na yanıt geldi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Fransız parlamenter Sonia Krimi arasında yaşanan Ermeni soykırımı gerginliğinde salonu terk eden parlamenter Joelle Garriaud-Maylam, "Onurdan uzak ve diplomatik olmayan ifadelerle Fransa'ya hakaret etmesi çok kötü" açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2019 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2019 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Fransız parlamenterden Çavuşoğlu'na yanıt geldi

Antalya'daki NATO toplantısında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Fransız parlamenter Sonia Krimi arasında yaşanan "Ermeni soykırımı" gerginliğinde salonu terk eden diğer parlamenter Joelle Garriaud-Maylam sosyal medya hesabından olayla ilgili açıklama yaptı.

Toplantıyı terk ettiklerini hatırlatan Garriaud-Maylam, "TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun NATO parlamenter semineri açılışında onurdan uzak ve diplomatik olmayan ifadelerle Fransa'ya hakaret etmesi çok kötü" dedi.

Fransız parlamenter ve Çavuşoğlu arasında yaşanan gerginliğin üzerine TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Bunların daha çok siyasi değil, belki psikolojik arka planları araştırılmalıdır. Birçok Fransız parlamenter varken aslen Fransız olmayan bir Fransız parlamenterin bu itirazını farklı bir psikolojik halle izah edilmesi gerektiğini düşünüyorum" demişti.

Sosyal medyaya taşınan söz konusu polemikle ilgili Fransız parlamenter Philippe Folliot ise, "TBMM Başkanı Şentop'un meslektaşım Krimi'nin kökenine dair saldırgan açıklamaları ile sarsıldım" yorumunu yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.