Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fuarda sergilenecek mermerler yaklaşık bin 300 tırla taşındı

Bu yıl dördüncü kez kapılarını açmaya hazırlanan Bursa Uluslararası Blok Mermer Fuarı'nda sergilenecek 2 bin 500 blok mermer yaklaşık bin 300 tırla taşınarak fuar alanına getirildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2018 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2018 14:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Fuarda sergilenecek mermerler yaklaşık bin 300 tırla taşındı

Konusunda tek ihtisas fuarı olarak dikkati çeken Bursa Uluslararası Blok Mermer Fuarı'nda, 60 bin metrekarede toplam ağırlığı 60 bin ton olan 2 bin 500 blok mermer sergilenecek. Uluslararası Fuar Merkezi'ndeki 8 salonda sergilenecek blok mermerler, yaklaşık bin 300 tırla taşındı. Fuar alanına getirilen mermerler, iş makineleri tarafından tırların dorselerinden alınarak salonlarda sergilenecek yerlerine yerleştirildi. Zaman zaman iş makinelerinin taşımakta zorlandığı mermerlerin ağırlıkları 26 tona kadar çıkabiliyor.

Farklı renk ve desendeki blok mermerlerin tonu ise 200 dolardan 4 bin dolara kadar alıcı buluyor.

- Kapalı alanda düzenlenen dünyanın en büyük blok mermer fuarı

Fuarın ortaklarından Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, AA muhabirine, Türkiye ekonomisinin üretim ve ihracat merkezi Bursa'yı fuarcılık alanında da önemli bir noktaya taşıdıklarını söyledi.

Son 5 yılda uluslararası niteliğe sahip 6 yeni nesil fuarı kente kazandırdıklarını belirten Burkay, bunlar arasında yer alan Bursa Uluslararası Blok Mermer Fuarı'nın kapalı alanda düzenlenen dünyanın en büyük blok mermer fuarı olduğunu kaydetti.

Burkay, bu yıl dördüncü kez düzenlenecek fuarın, maden sektörüne ve kentin dış ticaretine büyük güç kattığını vurgulayarak, "Bugüne kadar düzenlenen fuarlarda, firmalarımız tarafından sergilenen tüm blok mermerler fuar açılmadan satıldı. Bu yönüyle fuarımız, tüm fuarlardan pozitif yönde ayrışıyor. Ticari Safari projemiz kapsamında özellikle Çin ve Hindistan'dan Bursa'ya getirdiğimiz alım heyetleri bu başarıda büyük pay sahibi oldu. Toplam 60 bin ton ağırlığında 2 bin 500'e yakın blok mermerin sergileneceği fuar sektörümüzün büyümesine öncülük edecektir." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.