Hava Durumu

Fuhuş çetesine ceza yağdı

İZMİR'de 2009 yılında, üç ayrı gruba yapılan operasyonla çökertilen fuhuş çetesi davasında 14 sanık çeşitli cezalara çarptırıldı. Çete lideri 'Figan Ana' lakaplı Figani Cenker 20 yıl hapse mahkum olurken, mahkeme, 5 sanık hakkında da tutuklama kararı çıkardı.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2013 17:22
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2013 17:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Fuhuş çetesine ceza yağdı

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, 2009 yılında, önceki operasyonlarda çökertilen fuhuş şebekelerinin yerini doldurmaya çalışan grupların kentte faaliyete geçtiği bilgisiyle takip başlattı. Ekipler, bir sürede teknik takip altında tuttukları üç ayrı grubun birbirleriyle bağlantılı çalıştıklarını belirleyerek, örgüt yapısını deşifre etti. Fuhuş şebekesinin, 69 yaşındaki Figan Ana lakaplı Figani Cenker'in yönlendirmesiyle birbirleriyle bağlantılı olarak hareket ettiği anlaşıldı. Üç aylık teknik ve fiziki takibin ardından 22 Kasım 2009'da harekete geçen ekipler, daha önce belirlenen 26 ev, 2'si otel olmak üzere toplam 28 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, şebekenin 22 üyesi ile fuhuş yaptırıldığı öne sürülen 5'i yabancı uyruklu, aralarında hamile ve 18 yaşından küçüklerin de bulunduğu 30 kadın yakalandı. Fuhuş yaptırıldığı iddia edilen kadınlardan 7'si, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen, aralarında şebeke liderlerinin de olduğu 15 kişiden 13'ü tutuklandı. Dava aşamasında da tutuklu sanıkların hepsi tahliye edildi.

İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Suç örgütü kurmak ve üye olmak, zorla fuhuş yaptırmak' suçlarından 32 sanık hakkında açılan davanın son duruşmasına tutuksuz yargılanan sanıkların bazıları ve avukatları katıldı. Duruşmaya katılan sanıklar suçlamaları kabul etmeyip, beraatlerini istedi.

Yargılama sonunda 32 sanıktan 14'ü ceza aldı. 'Figan Ana' lakaplı çete lideri Figani Cenker 20 yıl; üyeler E.T. ve F.K. 15'er yıl; H.K. ve L.K. 12'şer yıl 5'er ay; T.N.T. 7.5 yıl; N.Ç. ve S.B. 6 yıl 8'er ay; O.T., A.G., G.Ö. ve B.B. 5'er yıl; S.G. ve E.B ise 2 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti ayrıca, çete lideri Figani Cenker ile F.K., L.K., E.T. ve H.K., hakkında tutuklama kararı çıkarttı. Bugüne kadar yakalanamayan yabancı uyruklu K.F. ve A.Y. hakkındaki dava dosyalarını ayıran mahkeme, sanıkların yakalamaların devamına karar verdi.

Ceza alan sanıkların avukatları kararı temyiz edeceklerini belirtti.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.