Hava Durumu

Fuhuş operasyonuna 14 tutuklama

Samsun polisinin düzenlediği fuhuş operasyonunda gözaltına alınarak Samsun Adliyesi'ne sevk edilen 17 kişiden 1'i kadın 14'ü tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2012 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2012 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Fuhuş operasyonuna 14 tutuklama
Samsun polisinin düzenlediği fuhuş operasyonunda gözaltına alınarak Samsun Adliyesi'ne sevk edilen 17 kişiden 1'i kadın 14'ü tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, il merkezinde bulunan otel ve evlerde yerli ve yabancı uyruklu kadınlara fuhuş yaptırıldığı istihbaratı üzerine Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Bürosu ekipleri, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde 4 ay süren teknik ve fiziki takip sonucu 4 gün önce gece saatlerinde 8 otel ve 9 eve eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında 1'i kadın 20 kişi gözaltına alındı. Ahlak Bürosu ekipleri 6'sı Gürcistan, 7'si Türkmenistan uyruklu olmak üzere erkeklere para karşılığı pazarlandıkları iddia edilen toplam 43 kadının ifadesine başvurdu.
Baskın yapılan otellerde ise kadınların polis baskınında gizlenmesi için özel zulalar ve odalar oluşturulduğu ve ayrıca polisin baskınından haberdar olmak için güvenlik kamerasından yararlanıldığı tespit edildi. Baskında 2 adet tabanca, 20 mermi, flaş bellekler, hard diskler, çok sayıda prezervatif, banka dekontları ve ajanda ele geçirildi. Yurt dışından getirilen mağdur kadınları iş adamı olarak kendilerini tanıtan kadın tacirlerinin Türkiye'ye çalıştırmak vaadiyle getirdikleri kadınları zorla evlerde alıkoyup kaçmamaları için evlerin kapılarına köpek bağladıkları ve erkeklere pazarladıkları ileri sürüldü.
Soruşturmayı yöneten savcı, zanlıların ifadelerini Samsun Emniyet Müdürlüğü'nde aldı. 3 kişi ifadeleri alınıp savcı tarafından serbest bırakılırken, 1'i kadın 17 kişi, "İnsan ticareti, cinsel istismar, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt üyesi olmak, fuhşa teşvik etmek, fuhşa aracı olmak, fuhuş için yer temin etmek, fuhuş için imkan temin etmek, fuhşa sürüklenen kişilerin kazançlarından yararlanmak, geçim temin etmek ve maddi menfaat sağlamak" suçlarından bugün tutuklanmaları talebiyle Samsun Adliyesi'ndeki nöbetçi mahkemeye sevk edildiler. 3 kişi çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakılırken 1'i kadın 14 kişi tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.
Öte yandan, operasyon kapsamında daha önce 3 kişinin tutuklandığı, bu akşamki tutuklananlarla birlikte tutuklu sayısının 17'ye yükseldiği öğrenildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.